Преди Коледа Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора Даниел

...
Преди Коледа Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора Даниел
Коментари Харесай

13 години след отвличанията говорят жертвите на „Наглите”

Преди Коледа Софийският градски съд пусна предварително от пандиза Даниел Димитров-Релето, който беше наказан на 18 години затвор по делото „ Наглите”. Той излиза на независимост 1 година и 9 месеца по-рано, тъй като се е поправил. Същото считат и затворническата администрация, и прокуратурата. С това решение на съда половината тайфа за отвличания е на независимост. Зад решетките в този момент са единствено двама.

Общото сред Киро Киров и Ангел Бончев е, че са жертви на „ Наглите”. „ Наглите” са хората, които отвличат за пари. Над 3 милиона евро от откупи и към днешна дата не са открити. „ Наглите” са хората, които режат пръстите и ушите на жертвите си. Унижават ги. Общуват с близки им с разгласи във вестниците си.

На 17 декември Софийският градски съд освободи предварително от пандиза Даниел Димитров-Данчо Релето. Мотивите – изтърпял е повече от половината от наложеното му наказване от 18 години затвор. Бил е награждаван неведнъж, деятелен е, не е емоционален, премисля добре обстановките, написа в решението си съдът. Преди това и затворническите управляващи, и прокуратурата нямат нищо срещу Димитров да излезе по-рано от пандиза.

„ Нашата правосъдната система е измислена по подобен метод, че първо прави закононарушения, обирай, убивай и след това ще забележим какво ще стане. Нищо не ме учудва, че са ги пуснали. В пандиза те са си примерни граждани”, разяснява пред Нова телевизия Ангел Бончев.

Според закона, с цел да пуснат някого предварително от пандиза, не е належащо той да е платил компенсацията, на което е наказан.

„ Никъде не е посочено условие да е възстановил вредите или да удовлетворил потърпевшите лица, или техните близки. Много е мъчно да се допусне, че едно лице, което е в положение да отвлече някого и то с користна цел, с цел да принуди него или околните му да получи финансови средства, да го сложи в извънредно тежки условия за живот, да го унижава не наподобява доста евентуално, че такова лице може да поправи”, изясни юристът по наказателни каузи Людмил Рангелов.

„ Може би да са се трансформирали. Аз нямам доверие да са станали по-добри. Който има вяра, ги е пуснал. Аз нямам нищо срещу. Това че са ги пуснали по-рано, зависи от тяхното държание – там са пяли, свирили, взели участие в фетиш. гражданска война в пандиза, е помогнало”, сподели жертвата на „ Наглите” Киро Киров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР