Преди години парламентът промени Закона за банките и кредитното дело

...
Преди години парламентът промени Закона за банките и кредитното дело
Коментари Харесай

Р. Гълъбинов: Не съветвам никой да взима бързо решение за бързи кредити

Преди години Народното събрание промени Закона за банките и кредитното дело за да ограничи опциите на компаниите за бързи заеми да взимат големи лихви от клиентите. Законови малки врати обаче се намират, сигнализира в предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “ икономистът Румен Гълъбинов .

Вратичките се свързват с това, че се вкарват съпътстващи други такси и комисионни, които в допълнение оскъпяват по този начин наречените "бързи заеми " - сякаш дребни заеми, които след това могат да прераснат в огромни суми. Разбира се, в Гражданско-процесуалния кодекс се направиха някои промени, свързани със отбрана на потребителите като цяло, само че към момента доста хора могат да бъдат неприятно сюрпризирани с насъбрани огромни суми и с интервенция на компании - събирачи на задължения, които надлежно ги заплашват по някакъв метод за лишаване на тяхно имущество.

Това, което хората могат да създадат, е първо да си четат общите условия, когато подписват такива контракти, тъй като не поучавам никой да взима бързо решение за бързи заеми. Ако имат хората проблем с бързи заеми, е добре да се потърси професионална адвокатска юридическа помощ. Да не се пробва всеки самичък да се оправя, както може, тъй като нормално, спестявайки си един адвокатски хонорар, след това може да му излезе солено като повсеместен разход всичко. Това, което може също да се направи, е бързо да се връщат бързите заеми, т.е., да не се чакат последни дати, да не се удължават периодите, въпреки и да има такава опция, тъй като постоянно това води до струпване на повече отговорности.

Икономистът посъветва длъжниците да потърсят кратковременен заем от близки, с цел да избягат от явлението "дългова серпантина ", при което теглят нов заем, с цел да погасят остарелия. Гълъбинов се надява у нас скоро да има Закон за частния банкрут. Той изясни, че постоянно банки дават "на едро " кредитни линии на компаниите за заеми, които печелят от разликата в лихвата, при която са взели заема от банката и тази, при която го дават на хората. Много компании събират средства от дялов капитал на съдружници, тъй като възвращаемостта е доста добра.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР