Преди години десетки италианци от зоната на Виченца, до Венеция,

...
Преди години десетки италианци от зоната на Виченца, до Венеция,
Коментари Харесай

Десетки семейства носят фамилията Путин в Италия

Преди години десетки италианци от зоната на Виченца, до Венеция, обичаха да подклаждат легендата, че имат общ генезис с съветския президент. Поне 50 фамилии от този регион носят фамилното име Путин, по тази причина мнозина бяха склонни да имат вяра на изказванията, че фамилията на съветския водач произлиза от тези земи.

Днес обаче никой не желае да се родее с него и споделят, че семейството има напълно различен генезис. Още повече, че италианското име се произнася с акцентиране на И.

Митът за хипотетичните италиански корени на Путин се появи преди 17 години. Тогава всекидневникът „ Московский комсомолец” праща собствен делегат в зоната на Коста Бисара, до Виченца, с цел да проверява по въпроса, и се заговаря за „ фамилната тайна”, която свързва града с съветския президент.

В реалност там най-малко 50 фамилии носят тази фамилия, а други живеят във Венеция. Италианският в. ”Република” написа по-късно, че „ путин”, което се произнася с акцентиране на втората сричка, значи на локален акцент малко дете. В края на XIX в.група италианци с фамилното име Путин се преместили в Русия, с цел да вземат участие в градежа на транссибирската автомагистрала. В началото на XX в. пък други италианци Путин стигнали до Санкт Петербург, обикаляйки Европа като амбулантни търговци. Не е ясно какво тъкмо са продавали хипотетичните италиански „ прадеди”на Путин в Русия.

Италиански производител на камини на име Франко Путин обаче твърди пред вестника, че той и съветският президент са като две капки вода, тъй като имали сходни очи, изражения, походка, осведоми " 24 часа ". „ Само дето той кара ски и играе джудо, а аз – не”, добавя още пред изданието Франко от Виченца.

Той даже разкрил, че има същите две бенки на лявата буза като Владимир Путин. Франко бил толкоз уверен в роднинските си връзки с съветския президент, че дори поръчал на парижки институт за проучване на родословното дърво да разучи произхода на името Путин.Оказало се обаче, че и във Франция съществува някой си Франко Путин, и че той е правоприемник на френски прародител с името Доминик Путиние.

Руското издание преди време е толкоз уверено в италианския генезис на Путин, че написа, че евентуално поради „ генетиката” си той изпитвал подобен афинитет към Италия и обичал да прекарва ваканциите си в Сардиния.

Някои от италианките с семейството Путин, които живеят във Виченца, по-рано даже се пъчили с нея – мнозина, когато я чуели, предполагали възможни роднински връзки с съветския Путин, заради което тогава се отнасяли със самобитен почит. Със сигурност през днешния ден нещата наподобяват обаче радикално друго и никой не желае и да си намерения за общи корени с президента.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР