Преди година култовият за цяло поколение пловдивчани Малък Бунарджик“ мина

...
Преди година култовият за цяло поколение пловдивчани Малък Бунарджик“ мина
Коментари Харесай

Южен полъх се разрасна до 177 места, Верди с нов...

Преди година паметният за цяло потомство пловдивчани „ Малък Бунарджик “ мина под шапката на веригата " Южен лъх ", основана от Стоян Бозов. Така се роди “Южен лъх при Малък Бунарджик “. Много държах името да остане и при новата верига и наемателите се съгласиха, споделя дългогодишният притежател Божидар Данаилов. Запазен е даже стационарният телефон за резервации, който е работел в последните 40 години, добавя той. Поръчал съм даже някой да пристигна и да изиска чаша вода, да не му се отхвърля, тъй като това е ресторантът на пловдивчани, прочувствен е Данаилов. След като завладя Бунарджика, „ Южен лъх “ стъпи и край Сточна гара. Така обектите на веригата станаха четири. От управата са решили огромния проблем с паркирането, като употребяват паркинга на Рилон център, който след 18 часа е безвъзмезден за клиентите на заведението. С последния контракт за наем сметките демонстрират, че веригата има към 1700 места, което значи, че в сектора има нов огромен пловдивски състезател.

Започнахме през 2009 година с първия „ Южен лъх “ в едноименния комплекс и оттова нататък не сме се чудили за ново име за идващите заведения, споделя притежателят Стоян Бозов. След като се завърнал със фамилията си от чужбина, живеел в блока над заведението и по този начин бизнес и дом се случили на едно. От всички обекти един е личен, а останалите са взети чартърен. Засега обаче нашествието е стопирана, тъй като работим по различен план - месарски завод с транжорна, където да има единствено БГ месо от стопани от Първомай, Куклен, Асеновград. Ще зареждаме заведенията за хранене от нашата веригата, само че ще остава и за свободна продажба, изяснява предприемачът.

Друга знакова пловдивска верига пък напълно неотдавна смени притежателите си. " Верди " е на пазара към този момент близо 25 години на пазара и с изключение на с 5 ресторанта в Пловдив марката съумя да се наложи и на софийския пазар с тематичния си подбранд „ Тратория Верди “, както и да разшири бизнеса си с доставки по домовете. Tова стимулира Николай Боруков, притежателя на други две паметни пловдивски заведения - " Porky`s " и " Сол и Пипер ", да купи марката от досегашния притежател Иван Маринов. С напълно освежен интериор и меню, осъвременено на 95%, ще посрещат клиентите си шестте ресторанта от веригата - на бул. „ България “, до радиото и малкия екран, на ул. „ Петко Д. Петков “, в „ Тракия “, в „ Кючук Париж “ и Траторията против новотела. „ Сменяме напълно продуктите - от самото тесто до моцарелата и саламите, които ще бъдат импорт от Италия. Акцентът ще е върху качествената храна, забавното меню и новите промоции, с които ще раздвижим и подсилим доставките “, разкри в задатък началник Боруков пред " Марица ". Концепцията за фемили ресторант е в основата на променения образ на емблематичния пловдивски бранд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР