Преди два дни 15 палестинци бяха застреляни от израелски войници

...
Преди два дни 15 палестинци бяха застреляни от израелски войници
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за мир в Светите земи

Преди два дни 15 палестинци бяха убити от израелски бойци на границата сред линията Газа и Израел.
Папата съобщи в словото си, че спорът в района "не пощадява беззащитните ", съобщи Ройтерс.

В посланието си от централния балкон на базиликата "Свети Петър " папата също прикани да се постави завършек на "касапницата в Сирия " и да се допусне там филантропична помощ, както и за мир в Южен Судан и Демократична република Конго.

Франциск прикани за "помирение в Светите земи, които в тези дни също изпитват раните на продължаващ спор, в който беззащитните не са пощадени ", евентуално имайки поради конфликтите в линията Газа.

Папата се помоли за мир за "целия свят, започвайки с възлюбената и страдаща сирийска земя, чийто народ е отпаднал от една като че ли безкрайна война ".

Франциск прикани за интернационална помощ за Венецуела, с цел да не се постанова на още хора да напущат родината си поради икономическата и политическа рецесия. Той изрази вяра, че "плодовете на разговора " ще оказват помощ за мир и естетика на Корейския полуостров, където двете Кореи на 27 април ще се съберат на първата си среща на върха от повече от десетилетие.

Франциск се помоли силата на Исусовото обръщение "да донесе вяра и достолепие, където има ограничения и маргинализация, където има мигранти и бежанци, по този начин постоянно отхвърляни от днешната просвета на разхищението, и жертви на наркотрафика, трафика на хора и актуалните форми на робството ".

Папата прикани и за повече старания за реализиране на естетика в разграничената Украйна и прикани света да не не помни жертвите на спорове, изключително децата, съобщи Асошиейтед прес.

Необходима е "солидарност с всички принудени да изоставен родните си земи, които са лишени от най-насъщното за прекарване ", сподели папата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР