Преди доста време учените проследили феномен в човешкия организъм, който

...
Преди доста време учените проследили феномен в човешкия организъм, който
Коментари Харесай

Вредата от готвеното или какво е хранителна левкоцитоза

Преди много време учените наблюдавали феномен в човешкия организъм, който се появявал постоянно при консумирането на храна. Щом индивидът започнел да се храни, кръвта му се насищала с левкоцити, развой, протичащ идентично, когато сме заболели или сме се заразили от някой вирус. Учените нарекли този развой хранителна левкоцитоза.

В началото медиците считали, че този развой е естествен и би следвало да се появява постоянно, когато човек се храни. По-задълбочените разбори сочат обаче, че кръвта не се насища с левкоцити, когато се употребява сурова растителна храна.

Тялото ни реагира, както би реагирало на вирус или непознати тела, когато одобряваме термично обработена храна - като че ли е нещо нездравословно и непознато. Човешкият организъм реагира с мощна офанзива на левкоцити, с цел да се пребори с " непознатото " и тъй като “белите кръвни тела " спомагат на ензимите да се придвижват към храносмилателната система и да спомогнат за смилането на готвената храна.

 Вреди от готвеното

Според някои изказвания този развой мощно изтощава имунната система и доста стресира целия организъм. Затормозяваме тялото си още повече, когато преяждаме с термично обработена храна.

Ако ви се е случвало да ви се доспи, когато сте си хапнали някоя гозба, съпроводена с 3 филии самун или със солидна порция паста и сос болонезе или с 5 типа сирена? Това е естествената реакция на организма, който стартира да влага неимоверни старания в разграждането на всички видоизменени от високата температура субстанции.

Дори най-изисканото ядене е нездравословно за организма ни, в случай че е сготвено над 90 градуса. Критичната температура за обособените храни е друга, само че варира към 90 градуса – над тази температура питателните артикули стават даже канцерогенни.

Положението се утежнява още повече, когато пържим или печем в лой. При този тип готвене се образува токсинът акриламид, който е причина за съвсем всички възпалителни процеси в тялото ни.

 Вредно хранене

Затова, когато сме заболели не би било редно да се храним с нищо, което е претърпяло термична обработка, тъй като по този начин още повече затрудняваме и забавяме оздравителния развой. В тези моменти наблегнете на пресни сокове и плодове, богати на витамин С.

При хората, които употребяват сурови артикули или храна, която е приготвена по правилата на суровоядството, не се следи хранителна левкоцитоза. Ето за какво, бранителите на тази теза настояват, че най-малко 70 % от менюто ни би трябвало да се състои от сурова храна.

Добре е преди да обядваме или вечеряме, да започваме постоянно с прясна салата. По този метод приготвяме организма си за храносмилане, внасяме несъмнено количество ензими (които се съдържат в суровите зеленчуци) и по този начин възпрепятстваме левкоцитозата или най-малко понижаваме степента й.

 Суровоядство

Според някои учени ензимният недостиг и ежедневната консумация на термично обработена храна води до хронична отмалялост, бързо състаряване, незаинтересованост, намаление на имунната система, повсеместен здравословен дисбаланс. Те го сочат още като едни от основните аргументи за съвсем всички заболявания. Повечето хора биха се отказали извънредно мъчно от готвената храна, само че в случай че се опитат да понижат потреблението й с най-малко 20 %, това би подобрило доста здравето им.

Ето по какъв начин бихме могли да понижим резултата хранителна левкоцитоза:

- Менюто ни би трябвало да съдържа най-малко 70% пресни плодове и зеленчуци;

- Обядът или вечерята наложително би трябвало да стартират със свежа салата, а закуската - с свеж плод;

- Би било добре да одобряваме спомагателна доза хранителни ензими, до момента в който се храним (може да си ги набавите от комерсиалната мрежа);

- Да прибавяме кълнове към ежедневното си меню по-често;

- В случай, че не сме суровоядци, може да си наложим такава диета най-малко една седмица в месеца. По този метод ще заздравим организма си, ще го пречистим и ще му дадем опция да възвърне ензимните си ресурси.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР