Преди десетина години книгата на Маргарита Петкова и Добромир Банев

...
Преди десетина години книгата на Маргарита Петкова и Добромир Банев
Коментари Харесай

Поетичният бестселър на Маргарита Петкова и Добромир Банев „Абсурдни времена“ излиза с нецензурирана версия

Преди десетина години книгата на Маргарита Петкова и Добромир Банев - „ Абсурдни времена “ , беше водещ бестселър в продължение на седмици. Сега тя се завръща дружно с още по-абсурдно-любовни стихове на изключителния тандем.

За Свети Валентин излиза нецензурираната версия на този лиричен шедьовър, която този път включва непубликувани до момента стихове. Новото допълнено издание с твърди корици е тазгодишното предложение на изд. „ Персей “ за Празника на влюбените .

 книга Абсурдни времена Издателство Персей

Лирическите герои в книгата лудо препускат през любовта, на която всички ние сме съпричастни в актуалното неуместно време. Поетичният разговор следва личен логически сюжет, което стана мотив да бъде подложен на огромната театрална сцена с присъединяване на Нона Йотова и Петър Антонов. Едноименният театър обиколи българските градове и продължава да се играе и през днешния ден при голям триумф.

Маргарита Петкова и Добромир Банев, които са обичани гост-автори в Edna, считат, че времената постоянно са неуместни, по тази причина любовта е безконечна.

В лиричен разговор са показани всичките положения на любовта. В книгата припознаваме себе си такива, каквито сме се чувствали в миналото, или такива, каквито мечтаем да бъдем в компанията на индивида до себе си.

Егоизмът постоянно надвива, само че мисълта за обичаните бързо ни връща на земята. Недоволството е непрекъснат сателит, само че споделената бутилка вино ни кара да погледнем към утрешния ден с нова вяра.

Ревността ни погубва, само че остава сигурен метод да заявим своята обич пред света. Скандали и целувки се редуват като дни, в които нищо няма да се повтори, или най-малко не по същия метод. Когато сме влюбени, ние сме облици от картини на Дега и Климт. Сцените от минало и настояще са като във филм, за който би завидял самият Тарантино.

Животът ни е психодиспансер, където намираме оня, с който „ по полуда си приличаме “, с цел да упражним изконното си право да обичаме и да бъдем обичани. И за това никой не може да ни сочи с пръст. Единствено нашето легло може да ни съди. В името на любовта, която остава вечно, без значение какъв брой е разрешила да вземем от нея.

 книга Абсурдни времена Издателство Персей

„ Абсурдни времена – нецензурираната версия “ съдържа и черно-бели фотоси на поетите, направени през последните 10 години от фотографа Ивелина Чолакова – създател и на фотографията от корицата на книгата.

Официалната премиера на „ Абсурдни времена – нецензурираната версия “ е планувана за 10 февруари от 18.30 часа в столичния клуб „ Ялта “.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР