Преди ден американската криптоборса Coinbase обяви планове за съкращаване на

...
Преди ден американската криптоборса Coinbase обяви планове за съкращаване на
Коментари Харесай

Крипто зимата става още по-студена: Тези 8 криптоборси съкращават масово работни места

Преди ден американската криптоборса Coinbase разгласи проекти за редуциране на 950 работни места, или 20 % от общия брой на личния състав, в третия кръг от съкращения за по-малко от година. Миналата година борсата за криптовалути уволни към 1200 чиновници, напомня.

Coinbase се причислява към възходящия брой крипто тържища и компании за крипто вложения, които търсят способи да понижат разноските си на фона на продължителния спад в цените на криптовалутите и размера на търговия, който стартира при започване на 2022 година

Доларовата цена на биткойн и други съществени криптовалути падна с близо 60 % през 2022 година, което докара до големи загуби за компаниите за крипто активи и тържищата, които държат доста криптовалути като вложения. Приходите на тези тържища се свиха фрапантно през предходната година, защото размерът на търговия понижа. Недоверието към крипто фирмите като цяло набъбна след колапса на FTX Group и обвиняването против нейния създател Сам Банкман-Фрайд в машинация.
 Основателят на FTX Сам Банкман-Фрайд е задържан на Бахамите
Арестуваха " Кралят на крипто " Сам Банкман-Фрайд на Бахамите

Той е задържан за " финансови закононарушения " против законите в Съединени американски щати и Бахамските острови

Binance, най-голямата крипто борса в света, претърпя вълна от тегления от клиенти през декември, макар че нямаше материални признаци за нейните финансови проблеми. Също през декември, основаната в Сан Франциско крипто борса Kraken съобщи, че ще затвори активността си в Япония този месец, обвинявайки " слабия крипто пазар в международен мащаб ".

Ето лист на забележителни съкращения на крипто компании през последните три месеца:
 Колаж Money.bg по данни на Оbserver
Колаж Money.bg по данни на Оbserver
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР