„Преди да започнем с мерките лично се обадих на Корнелия

...
„Преди да започнем с мерките лично се обадих на Корнелия
Коментари Харесай

Бойко Борисов в НС: Справихме се – имаме най-малко заболели

„ Преди да стартираме с ограниченията персонално се обадих на Корнелия Нинова и ѝ предложих да се срещнем и да минем дружно през тази болест, която завладя света. Беше ми отказано “.

Това разгласи при започване на чуването си в Народното събрание министър председателят Бойко Борисов, който застана пред депутатите в изключително съвещание, поискано от опозицията.

Борисов е безапелационен – данните за COVID-19 в страната са явен знак за успеваемостта на подхванатите от държавното управление и Националния действен щаб ограничения.



„ По данни на Европейския център за надзор на болести България е преди всичко по невисок брой инфектирани с ковид на 100 хиляди население и на трето място след Словакия и Латвия по умряли на 100 хиляди население, което е знак какъв брой навременни са били ограниченията “, уточни министър-председателят.

По думите му демократичните ограничения за ограничение на вируса в страната нямат аналог. За контрастност Борисов даде образец с Италия, която занапред ще стартира да последователно да се връща към естествения живот от 4 май.

„ Нито строителството, нито магазините, нито придвижването на хората сме спирали. В Сърбия, Гърция и Турция има вечерен час и не ги пускат хората да излизат от у дома. Ние бяхме единствените, които не затворихме църквите и манастирите и си организирахме обреди. В момента, в който пристигна платото – дребният пик, както го назовават в Щаба, ние незабавно дадохме опция да бъдат имунизирани децата, да бъдат възобновени женските съвещания, плановите интервенции, инвитрото. При избран ред да се употребяват и парковете. Българите могат да се движат безграничен брой пъти до магазина, до аптеката, до банката, до застрахователния клон и никой не ги наблюдава за това “, добави министър председателят.

Той прикани хората да се вслушват в рекомендациите на Щаба и сложи оценка на резултатите дотук. „ По тематиката, обвързвана със здравето, сме се справили “, установи Борисов.

Извънредното съвещание с чуване на министър-председателя трябваше да се състои предходната седмица, само че не беше събран кворум. Опозицията изиска чуването с аргумента, че липсва отчетност пред жителите.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 387 24 58 222 Света 3 065 739 3 224 211 658 923 021 Заразени* Нови Починали България 1 387 24 58 Света 3 065 739 3 224 211 658
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР