Преди да се вземе решение кой да стопанисва Паметника на

...
Преди да се вземе решение кой да стопанисва Паметника на
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов посочи какво трябва най-напред да се реши за Бузлуджа

Преди да се вземе решение кой да стопанисва Паметника на Бузлуджа, би трябвало незабавно да се вземат ограничения за защитата му, до момента в който някой не е потърпевш поради рушащата се структура. Това сподели проф. Михаил Константинов, представен от " Фокус ". Той добави, че монументът не е поддържан от десетки години. „ Това оборудване сега интензивно се разрушава, доколкото ми е известно в него проникват търсачи на мощни чувства. За страдание, доста постоянно това са деца и юноши, които се катерят по структурата, вършат си „ селфита “ и т. н. Виждал съм в мрежата сходни неща. Ако чакаме някой да загине, ще бъде доста тъжно.

Първото нещо, което би трябвало да се направи, е паметникът да стартира да се охранява и да не се позволяват хора вътре, защото безусловно се ронят бетонни плочи, и някой може да загине. След това може да се пристъпи към публично разискване на въпроса, с цел да се види дали паметникът може да се даде за публично прилагане или би трябвало да се унищожи. Не може да стои в този тип “, означи проф. Константинов.

Той изясни, че са налице архитектурни оферти за решение на проблема с „ Бузлуджа “, само че стои отворен въпросът какъв брой пари биха коствали и на процедура реализуеми ли са. Според него Министерството на районното развиване и благоустройството би трябвало да вземе присъединяване по въпроса, посредством своите експерти, като свика полемика, от която да произлязат съответни решения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР