Преди близо месец новина за разменени бебета в столична болница

...
Преди близо месец новина за разменени бебета в столична болница
Коментари Харесай

Майка на три деца за казуса с разменените бебета: Много са важни контактът и първите думи към новороденото


Преди близо месец вест за разменени бебета в столична болница шокира всички и стана мотив за доста въпроси, някои от които без отговор и до през днешния ден. Децата бяха върнали на своите биологични майки, откакто всяко едно прекара 4 месеца в непознато семейство.

Това повдигна въпроса би трябвало ли да се разделя новороденото от майка му.

Според доктор Милена Доленска, която е акушер-гинеколог, когато положението на майката и бебето разрешават, това би трябвало да се прави, тъй като контактът е доста значим.

„ Има много изгоди от контакта кожа в кожа директно след раждането. Много научни изследвания считат, че това би довело до по-добро физиологично положение на новороденото, контролират ритъма на дишането, сърдечната периодичност, терморегулацията. Също по този начин улеснява и способства за продължение на кърменето. Той води до по-добра прочувствена връзка сред майката и новороденото, а не трябва да оставяме на последно място и че детето оказва помощ да се избегне следродилната меланхолия “, сподели още Доленска.

Майката на три деца Нина Гелкова изясни и че е доста значимо по какъв начин посрещаме новия член на фамилията.

„ Първите думи към синовете ми бяха: Добре пристигнали. Направих им и ретроспекция какво е станало, къде се намират, с цел да са спокойни. Раждането за бебето е доста стресово и по тази причина контактът с майката е от извънредно огромно значениe “, споделя още Гелкова.

Тя изясни, че на нея не са ѝ дали незабавно първата ѝ рожба, а единствено са ѝ посочили бебето. Нина Гелкова изясни, че у нас е процедура да се разделят бебето и майката. Тя даде образец с други страни, където даже бащата може да вземе новороденото, в случай че дамата не е в положение.

„ В болница в Кливланд авансово образоват родителите за това по какъв начин тъкмо да бъде сложено бебето кожа до кожа. Затова в случай че майката няма опция, това нещо да се случи с нея, бащата поема бебето. Родителите могат да наблюдават доста по-добре за виталните индикатори на бебето “, сподели още майката на три деца.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР