Преди близо година малката Полина и майка ѝ Наталия напускат

...
Преди близо година малката Полина и майка ѝ Наталия напускат
Коментари Харесай

Мобилна игра помага на децата от Украйна да преживеят стреса от войната

Преди близо година дребната Полина и майка ѝ Наталия напущат Киев и идват в Лондон. Бащата на момиченцето обаче остава в украинската столица. Така, сходно на стотици други фамилии, и това се оказва разграничено поради войната.

Деца като Полина, принудени да бягат от военни спорове, изпитват голям стрес от претърпяното.

Британската мобилна игра Apart of Me оказва помощ да се почувстват по-добре.
Детето и родителят се озовават в омагьосана гора и би трябвало да оказват помощ на момиче на име Надя, което е хванато в капан. То върви през гората и се натъква на неприятен дух. Решава, че единственият метод да се почувства в сигурност е да се скрие в дърво. Това е метафора за това какво може да се случи, когато преживеем контузия. Че можем да се почувстваме изолирани и блокирани по разнообразни способи.
Луис Уайнсток, детски психотерапевт, основател на играта Apart of Me

Наталия споделя, че приложението се отразява положително освен на щерка ѝ, само че и на самата нея.

„ Когато започнах да ѝ оказвам помощ с превода и с упражненията, си споделих, че се нуждаем тъкмо от това. Това е толкоз хубаво. Трябва да призная, че логиката на психиката и това да имаш психотерапевт не е доста известно в Украйна, в украинското общество. Но незабавно щом войната стартира, хората започнаха да търсят помощ “, споделя бежанката от Украйна.

Създателите на играта показват, че може да бъде приспособена и за деца от други конфликтни зони по света. Междувременно Наталия и Полина се надяват скоро да могат да се завърнат в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР