Преди 60 г. в КЦМ е добит първият метал -

...
Преди 60 г. в КЦМ е добит първият метал -
Коментари Харесай

Две нови сгради откри КЦМ за 60-ия си юбилей

Преди 60 година в КЦМ е придобит първият метал - катоден цинк, създаден в завод " Електролитен ". Шест десетилетия по-късно това е най-голямата компания за произвеждане на олово и цинк в Югоизточна Европа, която изнася продукцията си по целия свят. Компанията обезпечава в България цялостно развиване на верига на добавена стойност от рандеман на първични материали до произвеждане на артикули за ползване, в която са заети повече от 4000 души. А модерното разбиране „ корпоративна и обществена отговорност” не е фраза без наличие.

На прага на юбилея си КЦМ 2000 Груп откри две нови здания - комфортен фирмен дом за чиновниците си. „ Пандемията не ни отхвърли от осъществяване на плановете, тъй като работните места са толкоз значими за хората, колкото са значими образованието и мениджмънтът в един бизнес, колкото са значими концепциите за развиване на компанията”, уточни основният изпълнителен шеф на КЦМ 2000 Груп Румен Цонев при рязането на лентите. В края на предходната седмица бяха открити постройка „ Контрол “ на КЦМ АД и нова офис постройка на „ Комплексен промишлен сервиз “ ЕООД.



Празничният ден стартира с образователна евакуация със чиновници от постройка „ Контрол “,

в която към този момент се обитават дирекция „ Здраве, сигурност, екология и системи за ръководство “ и отделите „ Управление Човешки запаси “, „ Ремонти и надеждност на оборудването “ и „ Технически контрол на системи с нараснала заплаха “ на КЦМ АД. Специализираният автомобил на СППЗН на КЦМ и колата за спешна помощ на МЦ „ Промес КЦМ” дойдоха пред постройката за по-малко от 3 минути, подготвени да окажат помощ на евакуираните чиновници, а Петя Георгиева, началник отдел БЗР, рапортува обстановката пред Иван Добрев, изпълнителен шеф на КЦМ АД. Мениджмънтът пожела на чиновниците отговорност, мъдрост и мощ, с цел да останат сходни евакуации единствено подготвителни.

Изпълнителният шеф Иван Добрев влезе и в друга роля - на гид. Той предложения на панорамна автобусна обиколка из КЦМ формалните посетители и описа за проектите за развиване на компанията. Обновяването и модернизацията не престават. Много от терените на старите, излезли от приложимост здания сега се разчистват, с цел да правят отстъпка място на нови и съвременни.

Събитието продължи с тържественото разкриване на новата офис постройка на " Комплексен промишлен сервиз ".

Управителят Анатоли Конов уточни, че инвестицията е към 1,5 мл. лева

и е добра стъпка във връзка с подобряването на логистиката в работата на сдружението. Той показа още: „ Ние не сме огромна компания, само че се гордеем, че сме част от една от най-големите холдингови компании в България - КЦМ 2000 Груп”. „ Комплексен промишлен сервиз” /КИС/ е основан през 2009 година, а през 2017 година компанията бе преустроена. Новата постройка е замислена по концепция на екипа на КИС, а построяването <210> започва през сложната 2020 година. „ Пожелавам на работещите тук да устояват позициите си, да се развиват и в никакъв случай да не считат, че са дребна компания. Те са доста огромна компания, с доста почтени хора, които работят в нея”, опроверга ги незабавно Румен Цонев. Той пожела на чиновниците да работят на драго сърце и в никакъв случай да не не помнят, че първата писмен знак от КИС идва от едно друго име и това е името на КЦМ. „ Ние сме една група, ще вървим дружно напред и ще побеждаваме дружно “, приветства ги той.

С къси и доста откровени поздравления за новите придобивки се включиха и част от формалните посетители на тържеството. „ КЦМ е компания, която в началото впечатлява със своята мощност, мощ и мащаби. Винаги са доста сполучливи в това, което вършат, само че има нещо доста значимо, на което сме очевидци през днешния ден. Това, че КЦМ са едно огромно семейство -

те са открити, грижат се едни за други, тъкмо както прави едно семейство-

Ние се усещаме част от това семейство!”, означи Мария Белчева, кмет на община Куклен.

Петър Петров, зам.-кмет на община Асеновград, също поздрави домакините: „ Въпреки тестванията и рестриктивните мерки, които ни бяха наложени по отношение на COVID-19, вие продължихте да полагате старания да се обновявате, да потвърждавате, че КЦМ е компания с потвърден престиж, която продължава да поддържа своя европейски път на развиване с мисъл и с въвеждане на технологии за запазване на околната среда”. Петров бе безапелационен, че няма събитие или мероприятие на територията на общината, на което КЦМ да не е главен спонсор и мотор при провеждането му.

Корпоративния празник почетоха още Румяна Самоковарева, кмет на с. Крумово, и представители на държавни институции, измежду които на Националния застрахователен институт, на Инспекцията по труда и на Държавната организация за метрологичен и механически контрол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР