Преди 6-7 години всеки човек, който беше натрупал агресия, първото

...
Преди 6-7 години всеки човек, който беше натрупал агресия, първото
Коментари Харесай

Катя Сунгарска: Вербалната агресия срещу спешните медици не е спирала нито за секунда

„ Преди 6-7 години всеки човек, който беше натрупал експанзия, първото нещо, което правеше, беше да упрекна екипите, че са използвали алкохол. Директорът се принуди да постави дрегер на вратата “. Това сподели пред Нова телевизия представителят на ЦСМП – София Катя Сунгарска.

Тя добави, че дрегерът се употребява за инспекция при всяко влизане и при всяко излизане от „ Спешна помощ “, като човек не може да влезе и да работи, в случай че даде позитивен резултат.

„ Категорично обаче нито един път не сме имали случай на позитивен резултат. Интересното е, че когато се чу и се разбра от медиите, че имаме подобен дрегер, упреците внезапно стопираха ”, добави Катя Сунгарска.

26 случая на принуждение против екипи на Спешна помощ е имало в София за предходната година. Фалшивите сигнали за една 12-часова промяна са приблизително по 4, като внезапно се е нараснал броят им след пандемията.

„ Наистина по време на Коронавирус пандемията забелязахме отчетливо намаляване на броя на подправените сигнали. През цялото време обаче вербалната експанзия не е спряла нито за секунда “, безапелационна бе тя.

По думите й съвсем всеки втори сигнал има нюанс на експанзия и това е доста необяснимо, тъй като не можеш да се обадиш на някого за помощ и да бъдеш нападателен към него. Когато човек моли за помощ, държанието и отношението би трябвало да бъде друго, счита тя.

Катя Сунгарска призна, че е водила доста диалози с млади лекари, които напущат Спешна помощ, и от тях е схванала, че подхващат тази стъпка не поради заплащането, а поради обидната категория труд, съпоставено с другите незабавни служби – полиция и пожарна, които са в първа категория, а незабавните медици са в трета.

Само в Самоков е викана 10 пъти полиция поради офанзиви към незабавния център, добави говорителката на ЦСМП и посочи, че е имало разрушение на филиала и побой над лекари, които по-късно са напуснали.

В началото на новата година незабавните медици се надяват физическата експанзия против тях да намалее, само че въпреки всичко означават, че това едва ли ще се случи във връзка с вербалната с упреците и обидите, която не е преставала.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР