Преди 50 години на пазара е пуснат един от най-успешните

...
Преди 50 години на пазара е пуснат един от най-успешните
Коментари Харесай

Volkswagen представи новия Passat

Преди 50 години на пазара е пуснат един от най-успешните коли на Volkswagen - моделът Passat. През това време са продадени повече от 34 милиона екземпляра по целия свят. Сега, на ревюто IAA Mobility Show в Мюнхен (5-9 септември 2023 г.), Volkswagen ще покаже пред публиката за първи път всички елементи на напълно новия Passat. От компанията обаче разпространиха фотоси и информация за модела авансово.

От тях се вижда изчистен дизайн, само че типичният жанр на Passat е ясно забележим. Гамата се състои от три нови plug-in и меки хибрида, както и пет варианти за бензинови и дизелови мотори с турбокомпресор, като съгласно хората от VW всички обезпечават отлична горивна успеваемост.
 Ето го: Volkswagen показа новия Passat - 2
Като алтернатива за автомобила ще се предлага адаптивно шаси (DCC Pro) и нови седалки ergoActive (с пневматична акупресура). Volkswagen също ревизира контролната логичност на модулната информационно-развлекателна система от четвърто потомство (MIB4). Новият Passat може да паркира самичък и да изминава дълги дистанции в режим на асистирано шофиране.

Чрез пренасяне на селектора на скоростите върху кормилната колона, инженерите съумяват да освободят пространство сред седалките за спомагателен товарен потенциал, което е направено в същия дух като при ID.7. Салонът е извънредно необятен, което се дължи и на увеличените външни габарити. Сега нововъведението B9 се простира на 4 917 милиметра на дължина.
 Ето го: Volkswagen показа новия Passat - 3
Както към този момент сме ви уведомили, новото потомство на Passat ще се предлага единствено във вид комби. Спрямо предшественика си Passat B9 е с цели 14 см по-дълъг, с 2 см по-широк и с доста нови акценти.

Новостта ще се предлага с два напълно нови plug-in хибридни силови тракта (eHybrid) с мощ 204 к.с. или 272 к.с Комбинирани с нова батерия от 19,7 kWh, те обезпечават пробег от 100 километра единствено на електричество.
 Ето го: Volkswagen показа новия Passat - 4
Комбинацията от електрически мотор и нов бензинов мотор с турбокомпресор (1.5 TSI evo2) обезпечава общ пробег от към 1000 км. За първи път Passat ще се предлага и с 48V мек хибрид.

Два бензинови мотора с турбокомпресор (2.0 TSI) с мощ 204 и 265 к.с. и три турбодизелови мотора (2.0 TDI) със мощности надлежно 122, 150 и 193 к.с. допълват линията силови елементи. Скоростната кутия DSG е общоприета. За някои модификации на Passat интелигентната система за задвижване на всички колела 4MOTION ще се предлага също като стандарт.
 Ето го: Volkswagen показа новия Passat - 5
Volkswagen напълно преработва и интериора на новия Passat. Най-новото потомство MIB4 модулна информационно-развлекателна система обезпечава интуитивна работа, а адаптивната система за ръководство на шасито DCC Pro съставлява ново равнище на развиване на шасито.

Новите седалки ergoActive Plus с пневматична 10-камерна акупресура обезпечават високо равнище на комфорт при пътешестване. Автомобилът от деветото потомство има 50 мм по-дълго междуосие и 50 мм повече място за краката на пасажерите на втория ред. Максималният размер на багажника е 1 920 литра.
 Ето го: Volkswagen показа новия Passat - 6
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР