Преди 2 години при полицейска акция в автосервиз в ЖР”

...
Преди 2 години при полицейска акция в автосервиз в ЖР”
Коментари Харесай

Страшна измама със скъпи лизингови коли в Пловдив

Преди 2 години при полицейска акция в автосервиз в ЖР” Тракия” бяха иззети три автомобила. На 6 декември 2017 година Криминална полиция влезе в сервиз за превръщане на кормила и направи обиск, като в следствие се оказа, че служителите на реда са по следите на коли, импортирани от Англия, които обаче са оповестени за търсене на Острова, оповестява "Трафик ".

Конфискуваните две беемевета и един мерцедес са поръчани и платени от пловдивчани, които явно са решили, че подписват преференциална договорка.

Те оставили новите си коли в сервиза, с цел да им бъде заменена дирекцията. Собственикът на сервиза също не подозира, че има проблем със собствеността.

По-късно обаче се оказва, че първокласните коли част от лъжлива скица, а договорката освен не е преференциална, само че и всеки от притежателите губи сериозна сума пари.

Всички коли са били купени на лизинг в Англия, а в следствие купувачите им са спрели да заплащат вноските към съответната компания.

Днес, две години по –късно, жертвите на схемата са доста повече, а полицията към този момент е конфискувала над 20 автомобила. По-голямата част от тях са нови модели на марките „ БМВ”, „ Мерцедес” и „ Ауди”.

Те са купени на лизинг от частни лица или новорегистрирани компании на Острова, а по-късно недобросъвестните им притежатели стопират да заплащат вноските и ги продават.

Тъй като процедурата на лизинговите компании е относително мудна, минават най-малко няколко месеца преди колата да бъде оповестена за търсене в Европейския съюз.

Районна прокуратура води следствие, само че към момента против незнаен причинител. Неизвестен ли е обаче в действителност причинителя?

Според един от пострадалите – Стоян Николов, уредникът на канала от българска страна е явен през цялото време. „ Посредник при вноса на всички тези коли е небезизвестният Иван Радков – Рамото, който провежда покупката на всеки автомобил от Великобритания” безапелационен е Николов.

Пловдивчанинът описа, че се спазарил за три коли с Радков – две БМВ –та серия 3 е едно серия 5.

Платил 40 000 паунда. „ Цената на колите беше под пазарната, а Радков ми изясни, че са благосъстоятелност на компании, които си сменят автопарка. По номера на рамата ги ревизирах, дали не се издирват- всичко беше наред” споделя той.

Парите били преведени по сметка на британски жител и след няколко седмици колите пристигнали. Радков ги оставил в сервиза, с цел да извърнат кормилата им, с цел да може новите притежатели да ги записват в България. Две от иззетите БМВ- та от сервиза в ЖР”Тракия” са благосъстоятелност на Николов.

„ Обърнах се към Радков, защото той ме бе уверил че колите са изрядни и няма да имам никакви проблеми. Аз в действителност проблеми нямам, само че нямам нито кола, нито пари. Първоначалната версия на Рамото беше, че той самият е излъган.

Тогава изпратих мой прочут в Лондон при индивида, чието име фигурираше в документите.

Той фактически удостовери, че е продал колите, само че е безапелационен, че е предизвестил Радков, че с тези коли след време ще има проблем. Отказа да ми върне парите, като съобщи, че Радков му дължи огромна сума за няколко автомобила, които той му е изпратил” описа Николов.

Според него в България по този канал са импортирани коли за над половин милион паунда. Къде отиват тези пари, кой се облагодетелства са единствено част от въпросите.

Според Николов множеството от притежателите на лизинговите коли в Англия са от арабски генезис и не е изключено част от парите да отиват в организация, която финансира терористи.

Николов провел няколко диалога с Радков, само че той изрично отказал да му възвърне сумата.

Семейство от Ягодово е броило 80 000 лв. за ново БМВ 520, радвали му се няколко месеца, само че на връщане от Турция, на границата били свалени от гранична полиция и се наложило да се приберат с рейса.

Иван Радков – Рамото е със съществено престъпно досие. Той бе задържан през 2009 година с бандата на Петър Николов –Пашката при опит за взломна кражба в чейнч- бюро "Лотос 2003 " от Western Union на ул. "Преслав " на Гроздовия пазар в Пловдив.

Радков бе наказан на две години затвор.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР