Предаването на коронавируса SARS-CoV-2 става по въздушно-капков път, както и

...
Предаването на коронавируса SARS-CoV-2 става по въздушно-капков път, както и
Коментари Харесай

Науката за коронавируса: Не се предава по фекален път, след 4-5 дни от заразяването не сте заразен

Предаването на ковид SARS-CoV-2 става по въздушно-капков път, както и постоянно посредством повърхности, само че не и по фекално-орален път. Това съобщи доцент Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отдел " Вирусология " в Национален център по заразни и паразитни заболявания. Тя посочи, че никой не е съумял да изолира жизнерадостен вирус от фекална проба до момента.
По думите на специалиста, несъмнено е потвърдено, че след 4-5 ден от заразяването човек не е инфектиран. Това към този момент било потвърдено с редица научни изявления, зад които застават влиятелни организации и огромни учени. Затова и тя дефинира заповедта за 10 дни карантина на контактни лица като учредено на просвета.
 Коронавирусът по света: Съединени американски щати и Европа са най-ударени Коронавирусът по света: Съединени американски щати и Европа са най-ударени
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 42 990 032 и 43 346 185 съгласно американ...
Ако сте прекарали коронавирусна зараза в предишното, имате някакъв имунитет. Събират се обаче още данни, въпреки че първата събрана научно информация демонстрира, че следователно релативно сте защитен от тежко протичане на COVID-19, изясни Николаева пред Българска национална телевизия.
Според Николаева, няма някаква загадка за какво Китай се оправя толкоз добре с вируса. Там приказваме за благоприятни условия – могат да си разрешат огромни затваряния и да не убият стопанската система си. Там има и ваксини, появяват се данни за прогрес в тази област, изясни тя.!
За край доцентът прикани – спазвайте хигиена, проветрявайте постоянно. И дано леко каращите COVID-19 да бъдат изолирани, с цел да не разболяват по-старите и с повече хронични заболявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР