Предадена е черна маска, която е била открита у съдията

...
Предадена е черна маска, която е била открита у съдията
Коментари Харесай

Прокурор Румяна Арнаудова: Черна маска с прорези за очите е открита в съдия Иван Иванов

Предадена е черна маска, която е била открита у съдията от Окръжен съд – Ловеч Иван Иванов, с прорези за очите и устата – евентуално употребена от Иван Иванов. Това материално доказателство ще бъде подложено на ДНК разбор. Това сподели на конференция представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, която показа информация към задържането и следствието на магистрата за присъединяване му в противозаконен нощен лов край село Бохот, Плевенско, съобщи „ Фокус ”.

Информацията за случая е предоставена на основния прокурор Сотир Цацаров от основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов. На 6 октомври е разпоредена инспекция, която да бъде осъществена от СЗ „ Антикорупция’’. Автомобилът, с който се допуска, че е осъществен противозаконен лов, е благосъстоятелност на престъпно проявения Васил Василев. Той е управлявал в нощта на полицейското гонене джипа. Заедно с него е бил и съдията Иван Иванов. Арнаудова съобщи, че се работи и в посока определяне дали магистратът не е подстрекател на действието. По думите й, автомобилът е бил предаден непринудено от притежателя, както и пушките и 119 бойни патрона, които са били открити в джипа.

Започнато е досъдебно произвеждане при условия на необходимост с разпити на очевидци и полицейските чиновници с работно обвиняване „ незаконно пречене на властта да извърши обвързване по служба’’. „ Разследват се още три вероятни закононарушения, за които все още няма задоволителни доказателства за покачване на обвинявания. Но в резултата на процесуално-следствените дейности и след готовите експертизите ще предприемем и идващите си действия’’, изясни Арнаудова. По думите й, другите закононарушения, евентуално осъществени от арбитър и Иван Иванов и водача на джипа са неспазване на нужните ограничения за сигурност при боравене с огнестрелно оръжие от страна на лидера на автомобила, който е легален притежател и на двете пушки. Разследва се дали магистратът е осъществил закононарушение по член 322 – че не е попречил на явно извършващото се тежко закононарушение без особени усложнения или заплаха за здравето и живота му. Събират се доказателства дали съдията е държал нелегално огнестрелно оръжие.

В Столична дирекция на вътрешните работи е назначена експертиза за това, дали има отпечатъци от пръстите на съдията и лидера на джипа.

Взети са натривки и от магистрата и неговия другар Васил Василев, с цел да се откри дали са употребявали пушките, тъй като при огледа на автомобила с изключение на 119-те патрона са открити и две гилзи – евентуално с едно от оръжията или с двете са създавани изстрели, изясни Румяна Арнаудова. По думите й, версията и на двамата е, че са се разхождали със заредени пушки в 23.00 часа и са се изгубили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР