Пред ВВС представител на компанията каза, че ще съсредоточат усилията

...
Пред ВВС представител на компанията каза, че ще съсредоточат усилията
Коментари Харесай

Boeing ще съкрати 2000 работни места

Пред Военновъздушни сили представител на компанията сподели, че ще съсредоточат напъните си в „ създаването на артикули, услуги и технологии “. Самолетостроителят ще възлложи някои от дейностите си на Tata Consulting Services, част от индийския индустриален конгломерат Tata, в който Boeing ще трансферират към една трета от работните си места.

За сметка на това, компанията ще наеме нови 10 000 души в индустриалните и инженеринговите си отдели – второ солидно попълнение, след наетите предходната година 15 000 нови чиновници в този бранш.

Авиационният колос подхваща тези стъпки, с цел да си върне позициите в самолетостроенето, след двете съдбовни произшествия на своя Boeing 737 Max през 2018 и 2019 година, в които починаха общо 337 души. И двата трагични случая се случиха минути след излитането на самолетите.

От следствието стана ясно, че злополуките са били провокирани от недостатъци в софтуера за ръководство, прочут като " Система за увеличение на маневрените характерности " (MCAS). Целта на MCAS беше да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР