Основно училище Алеко Константинов“ в град Пловдив отбеляза своя патронен

...
Основно училище Алеко Константинов“ в град Пловдив отбеляза своя патронен
Коментари Харесай

С пъстър калейдоскоп от таланти основно училище „Алеко Константинов“ в Пловдив отпразнува патронния си празник

Основно учебно заведение „ Алеко Константинов “ в град Пловдив означи своя патронен празник с поредност от цветни осъществявания, които демонстрираха културното разнообразие на общността на учебното заведение и отдадоха респект на нейния патрон, видния български публицист, хуморист и държавник Алеко Константинов. Въпреки дъждовното и хладно време, учебната общественост се събра, с цел да отпразнува наследството на Щастливеца, чиито произведения не престават да въодушевяват генерации читатели по целия свят.



Директорът на учебното заведение Марияна Найденова изрази вълнението си от опцията да отпразнува забележителното завещание на Алеко Константинов, като в същото време благодари на учителите, учениците и родителите за тяхната непоколебима поддръжка и отдаденост към идеята на образованието.



След обичайния обред за посрещане и предаване на знамето на учебното заведение, учениците показаха драматизация на сцена от изповедта на Алеко Константинов, записана в неговия „ фамилен албум “ и споделена с проф. Иван Шишманов, предлагайки взор към мислите и възприятията на великия публицист.



Възпитаниците на учебното заведение демонстрираха своето артистично майсторство посредством разнообразни лирични, музикални и танцови осъществявания, представящи богатото културно завещание на разнообразни етноси, в това число български, еврейски, съветски, гръцки и индийски. Вълнението на публиката провокира и прочувственото осъществяване на песента „ Хубава си, моя горо “, която резонира с любовта на Алеко Константинов към родината.



В знак на респект към патрона на учебното заведение, петокласници посетиха лобното място на Алеко Константинов в село Радилово, където поставиха цветя и венци, изразявайки своята признателност и удивление към писателя, чийто принос към националната ни еднаквост остава незабравим.



Фокусът на празника беше да въодушеви учениците да следват полезностите на честност, правдивост и социална ангажираност, олицетворени от техния патрон. Чрез разнообразните и новаторски прояви, учебната общественост в главно учебно заведение „ Алеко Константинов “ в Пловдив съумя да сътвори едно запаметяващо се празненство, което сигурно остане в сърцата на всички присъстващи дълго след края на празника.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР