Пред спасените международни шофьори от ферибота, който гори край гръцкия

...
Пред спасените международни шофьори от ферибота, който гори край гръцкия
Коментари Харесай

Нов проблем пред спасените шофьори на тирове - остават без работа

Пред избавените интернационалните водачи от ферибота, който гори край гръцкия остров Корфу, в този момент има различен проблем – изгубените документи. Изваждането им ще отнеме към два месеца, а през това време те ще са принудени да стоят без работа, по тази причина разчитат на реакция от институциите.

„ Това значи, че техните фамилии, които разчитат напълно на тях, на 90%, ще стоят без да имат финансови благоприятни условия през тези месеци, до момента в който те не работят “, описа пред GlasNews.bg Николай Харизанов.

В транспортната компания правят оценка вредите.

„ Най-големите вреди са двамата индивида, които липсват. Оценката на материалните загуби възлиза на към 15-20 млн. лева”, съобщи Илиян Филипов – притежател на транспортната компания ПИМК.

На ферибота са се намирали 33 негови камиони, натоварени със стока.

Спасените интернационалните водачи от горящия ферибот в Гърция последователно се възвръщат от преживения стрес. Те се надяват да бъдат открити живи и техните сътрудници, които са в неопределеност.

Геоги Присадов е един от избавени водачи на гръцкия ферибот. Бил в каютата си, когато станал случая.

„ Просто покруса. Голяма покруса. Най-лошото е, че има момчета, които не се прибраха с нас “, споделя Георги.

Георги споделя, че всички са били длъжни да нощуват в каюта на кораба, а не в камионите си.

„ По закон е по този начин – водачът би трябвало да има каюта, тъй като има туристи, които не си взимат каюта, с цел да е по-евтин билета. При нас няма подобен вид – водачите имат каюта наложително. “, добавя лидерът на тир.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР