Пред руините на разрушените от земетресението сгради стои Юсуф. Той

...
Пред руините на разрушените от земетресението сгради стои Юсуф. Той
Коментари Харесай

Юсуф с голи ръце вади хора от руините и четвърти ден чака да намерят сестра му жива

Пред руините на разрушените от земетресението здания стои Юсуф. Той чака знамение - да намерят жива сестра му под една от срутените здания в Газиантеп. Самият той е оказал помощ за спасяването на поне 20 души, като ги е изваждал с голи ръце. 
Племенникът и единия брат на Юсуф са съумели да се спасят. Те се намират в болница със счупвания на крайниците. Мъжът обаче към този момент четвърти ден е там, с цел да открие и своята сестра. Все още има близо 35 тела под тоновете бетон, съобщи bTV.
По думите на Юсуф в Газиантеп няма задоволително доброволци, гражданска отбрана и техника. Затова се постанова цивилните да вадят хора със личните си ръце и да разчистват разрушенията. Той упорства за повече помощ, тъй като с напредването на времето вероятността да бъдат открити живи хора под постройките е все по-малка.
 Юсуф описа, че вторичните земетресения в града не стопират. Днес също е имало такива, а заплахата и други здания да паднат е огромна. Обследват се прилежащите здания до разрушенията, с цел да се реши дали съставляват заплаха и би трябвало да бъдат съборени.
Общината е провела палатки, в които да нощуват изгубилите домовете си след труса. По думите на хората обаче това е единствено показна помощ. Храната да вземем за пример се постанова да си обезпечават сами.
Турският град Газиантеп е пуст. По бензиностанциите има опашки от бягащи хора, споделя екипът на малкия екран. В Кахраманмараш обстановката е апокалиптична. И там хората живеят на улиците и се надяват на знамение – да намерят дом и да видят околните си живи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР