Пред Нова телевизия бизнесдамата от Пазарджик Гинка Върбакова категорично заяви,

...
Пред Нова телевизия бизнесдамата от Пазарджик Гинка Върбакова категорично заяви,
Коментари Харесай

Гинка Върбакова обяви, че тя е крайният собственик за сделката с ЧЕЗ


Пред Нова телевизия бизнесдамата от Пазарджик Гинка Върбакова изрично съобщи, че не е фасада, даваща път на офшорка да придобие най-голямото ЕРП в България. Откъде ще бъде финансирана договорката и по какъв начин „ Инерком” Върбакова ще опише в утрешния утринен блок на малкия екран. „ Аз съм крайният притежател. Това се вижда от Търговския указател. Крайният притежател в Търговския указател съм аз”, съобщи Гинка Върбакова.

На въпрос за какво чешката страна е избрала точно нейната компания, тя отговори: „ Не мога да кажа за какво са избрали нас. Това беше една дълга и доста комплицирана процедура, в която се изискваха доста финансови документи, които да подсигуряват кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да създадем. По принцип при подобен тип финансиране, тъй като покупката на активите на ЧЕЗ ще стане с привлечено финансиране с банков заем от интернационална банкова институция, която все още, за жалост, не мога да разкрия”.

Запитана по какъв начин банката си подсигурява, че обезпечава парите, Гинка отвърна: „ Практиката е при подобен тип финансиране, да бъдат залагани акциите на сдружението, т.е. това е изцяло позната във финансовите среди практика”.

Гинка призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, откакто договорката беше оповестена обществено.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР