Пред нас е поредната зимна обстановка. До обяд в понеделник

...
Пред нас е поредната зимна обстановка. До обяд в понеделник
Коментари Харесай

Очакват ли ни нови снеговалежи в началото на седмицата

Пред нас е следващата зимна конюнктура. До обяд в понеделник ще е относително безшумно и приветливо. Облачността последователно ще се усилва от запад на изток, а температурите ще доближат своя най-много за денонощието – сред 10 и 15 градуса.

Следобед с прекосяването на леден атмосферен фронт ще стартира бързо захлаждане. Вятърът ще стане леден от северозапад и ще е със мощни пориви в Дунавската низина и в планините. Ще завали дъжд – преваляванията ще обзет Западна и Централна България, като с рухването на температурите по здрач дъждът ще се обръща в сняг.

През нощта и във вторник ще остане облачно и прохладно. Дневни температури – сред 3 и 8 градуса. Валежите за запад ще стопират, само че в централните и източните региони ще вали дъжд и сняг с образуването на снежна завивка. Заради мощния вятър има предпоставки за навявания по пътищата.

В сряда ще остане прохладно с динамична облачност и изолирани слаби валежи от дъжд и сняг. Ще стартира бързо стопляне и в четвъртък и петък дневните температури ще са до 10-15 градуса. Почивните дни ще са облачни, прохладни, със слаби превалявания от сняг в планините на Западна България.

В обозрима вероятност зимата ще продължи да редува топли и по-хладни интервали. Топлите ще са към 10-11 и и 17-18 февруари, а захлажданията с капацитет за превалявания от дъжд и сняг – 12-13 и 21-22 февруари.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР