Пред наказателен състав на Плевенския окръжен съд днес ще застане

...
Пред наказателен състав на Плевенския окръжен съд днес ще застане
Коментари Харесай

Съдят анестезиолог за починали родилка и новородено в Плевен |

Пред углавен състав на Плевенския областен съд през днешния ден ще застане подсъдима, против която е повдигнато обвиняване за породена гибел на родилка и новородено. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на съда.

Трагичният случай е от 26 юли 2018 година в Клиниката по акушерство и гинекология при Втора клинична база към университетската болница " Д-р Г. Странски " в Плевен.

Подсъдимата, в качеството си на анестезиолог, е упрекната от Окръжната прокуратура, че е предизвикала гибелта по несъобразителност. Според обвинителния акт, това се е случило " заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха ".

Родилката е умряла в резултат на остро разстройство на дихателната и сърдечно-съдовата активност, породена от продължителни опити за интубация, без опит за различно обезпечаване на дихателните пътища.

Новороденото е изгубило живота си, в резултат на остра дихателна и сърдечно-съдова непълнота, резултат от нарушаванията при бременната жена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР