Пред мене бяха три ТИР-а в българска регистрация. Единият от

...
Пред мене бяха три ТИР-а в българска регистрация. Единият от
Коментари Харесай

Турският шофьор, ударен от български полицай, разкри какво се е случило на пътя

Пред мене бяха три ТИР-а в българска регистрация. Единият от ТИР-овете се движеше доста постепенно, може би имаше щета. Другите два ТИР-а го изпревариха и аз след тях. Като го изпреварих видях, че има полицейска кола. Заедно с българските камиони минахме полицейската кола. След към 2-3 минути видях, че след мина идва полицейска кола, мина пред мен и ме отбива край пътя. Единият от служителите на реда слезе от колата и пристигна до мен. Той сподели: “Има проблем ” и аз го попитах какъв е. Това изясни турският водач на ТИР, който беше ударен от български служител на реда, в студиото на утринния блок на БТВ.

След това служителят на реда го завел до колата на полицията като му е посочил брошура, която явно била Закон а пътищата: “Като ми сподели книжката аз му споделих: “Защо не спря българските ТИР-ове, които минаха пред мен ”. Той ми отговори, че е видял мен, а не тях и мен това не ме интересува. А аз му споделих: “Комшо, ела да видиш, в моята кола има камера, ще ти покажа по какъв начин българските ТИР-ове минаха пред мен ”.

След това служителят на реда му споделил, че би трябвало да заплати дребна санкция. Турският водач дал отговор, че няма при в себе си, по тази причина да му напишат санкцията, която ще заплати на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ”. После служителите на реда за поговорили и по-късно са му споделили: “Комшо, няма проблем. Само дай пари за чай и кафе и продължавай ”.

Турският водач беше безапелационен, че от 20 години пътува по българските пътища и му желаят рушвети: “Те по свое убеждение ни карат да плащаме санкции. Например, в случай че едната гума е “Мишлен ”, а другата е различен тип, ни споделят: “Имаме проблем, комшо ” ”.

Той сподели, че дружно с турското посолство са изпратили тези записи из Европа. Следващата му стъпка е да пристигна в посолството в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР