Пред журналисти говориха Тошко Йорданов, Мая Манолова и Христо Иванов.

...
Пред журналисти говориха Тошко Йорданов, Мая Манолова и Христо Иванов.
Коментари Харесай

ИТН, ДБ и ИБТНИ единни - статуквото блокира реформите в съдебната система, извива ръце, издевателства над бюджета

Пред публицисти приказваха Тошко Йорданов, Мая Манолова и Христо Иванов. „ Това, което се случва в зала вътре се разисква бюджета без цифри. Приема се бюджет на ангро. Пратите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в действителност не проявават грижа към бюджета. Те издевателстват над здравната система и блокират промените за правосъдна промяна. Няма подобен различен случай, в който се разисква бюджет, без да са ясни числата-приходи, разноски, за лекарства, за медицински произведения.

Няма по какъв начин да се разисква и да се гласоподава. Прави се безконтролно и без да ги интересува какви ще са следствията. С една цел, да се блокира правосъдната промяна. Има директна връзка сред съвещанията на Народното събрание и на комисията. Волята ни е на следващия ден да се одобри бюджета на здравната каса “, сподели Мая Манолова.

Христо Иванов добави: „ Основната ни задача е да забележим по какъв начин да продължим работата си. Както виждате от няколко дни бюджетната процедура се употребява за пленник, да не се пристъпи към изменение на закона за правосъдната власт. Ние през днешния ден стигнахме до върха на извиване на ръце, главно от Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия лавира, надяваме се, че ще създадат верния избор. Установихме, че на следващия ден бюджетна комисия ще може да излезе със сметките. Това е значимо за нас. Излязохме, с цел да забележим по какъв начин ще се случи. Искаме най- най-после да се организира съвещание на правна комисия и да мине на второ четене закона за Бюрото и на първо четене закона за правосъдната власт, без процедурните хватки на Движение за права и свободи. Обнадежден съм, че това ще се случи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР