Пред 2000 г. завърши последният випуск граничари във Военното училище.

...
Пред 2000 г. завърши последният випуск граничари във Военното училище.
Коментари Харесай

Бивш зам.-ректор: В Академията на МВР не останаха специалисти граничари

„ Пред 2000 година приключи последният випуск граничари във Военното учебно заведение. Оттогава подготовката на офицерите се реализира от Академията на Министерство на вътрешните работи ”, сподели Иванов. Според него страната не може да ръководи мигрантите, само че може да ръководи силите и средствата, които пазят границата.

 

" Трудно е да се даде действителната цифра какъв брой хора минават през България, само че явно статистиката на Министерство на вътрешните работи не дава отговор на действителния брой ", допълни  арабистът Владимир Чуков.

 

„ Опитвам се да проследявам Фейсбук групите на хората, които минават. Преди 3 дни имаше словоизлияние от една жена от Алжир, която желае да отиде във Франция. Избира Балканския маршрут. От Турция 8 пъти се пробва да премине в Гърция, само че не съумява. Алтернативата е през България. Минала е на седмия път. В момента си седи в Сърбия и се готви да премине тежката унгарска ограда ”, описа специалистът. Той изясни и схемата на каналджиите.

 

„ Шофьорите са наети, това са като гидовете. Трафикантите си седят в някой топъл кабинет и прибират парите. Те са като туроператори. Те се конкурират между тях ”, изясни Чуков. „ Отивате и си казвате – аз желая да отида дотук. И получаваш оферта ”, сподели специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР