Пречупихме . Броят на заразените намалява, а този на ваксинираните

...
Пречупихме . Броят на заразените намалява, а този на ваксинираните
Коментари Харесай

На фона на високата смъртност: Здравният министър твърди, че ковид вълната е пречупена

„ Пречупихме. Броят на инфектираните понижава, а този на имунизираните и тестваните се усилва. Броят на хората в лечебни заведения понижава. Успяхме! Зелените документи по метода, по който бяха въведени, си свършиха работата ”, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров.

Най-важното съгласно него е, че ограниченията са били признати от обществото. Здравният министър е на мнение, че обществото е приело и обстоятелството, че те правят работа. Той уточни, че зелените документи би трябвало да продължат да работят, до момента в който не се имунизира по-голяма част от популацията .
Председателят на БЛС: Медиците са сложени в цялостен бърнаут. Мерките против ковид проработиха, само че отключиха други проблеми (ВИДЕО)
“Не бих коментирал дали сме към края на четвъртата коронавирус вълна. Бих желал да оставя по тази тематика думата на експертите и експер...

„ Изборите и бяха употребявани против ползите на хората и за печелене на гласове против животите на хората. Това е най-тежката епидемиологична вълна от досегашните, с най-вече инфектирани хора, с вариант на вируса, който се популяризира най-бързо и протича най-тежко при множеството хора. И все пак успяхме да пречупим вълната, без да постановяваме. Нали по този начин? Трябва да се признае ”, твърди доктор Кацаров.

Според него рано или късно и в България, както е в доста други страни в Европа, ще бъде належащо да си , с цел да вървиш където и да е на работа .

" Нивата на имунизация до момента бяха прекомерно ниски. Слава Богу, откогато беше въведен зеления документ, тя се е нараснала 4-5 пъти на седмична база. Не може да бъде изключено, че ще има пета вълна. Затова да използваме този прозорец, който се отваря в този момент, и да се имунизираме всеобщо. Ако има пета вълна, а ние сме ваксинирали 70-80% от популацията, ще има доста по-малко смъртни случаи:, счита здравният министър.

Той е на мнение, че няма да бъде нужно хората да се задължават за имунизация, в случай че одобряват, че тя е нужна и това е верният метод.

„ Ние не заложихме на страха, не заложихме на това да уплашим хората, с цел да можем по-лесно да ги манипулираме. Вие сте очевидци, че ние залагахме на положителното. Ние направихме вероятното, най-хубавото, което можеше да бъде направено в този миг. Някои ми споделят, че трябвало да наложим зелен документ през лятото. Аз не чух някой да го предлага тогава. Ние се стремяхме от самото начало да не затворим страната и да се оправим с епидемиологичната вълна. Мисля, че успяхме ”, съобщи още Кацаров.
Без да се оповестяват претекстове уволниха зам.-министър на опазването на здравето
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на опазването на здравето е освободен Димитър Петров. Това...

Той уточни, че смъртността у нас фактически е доста висока. Броят на умрелите бил съпоставим с броя на умрелите през предходните талази.

Като съответствие по отношение на брой на инфектираните и брой на умрелите, сегашният брой на умрелите е по-нисък . Леталитетът - терминът, който дефинират отношението сред умрелите и инфектираните, е 3,5, а при предходните талази е бил 4.2 – 4,3. На какво се дължи това, че в този момент имаме по-малко умрели хора? На това, че беше основана добра болнична организация за настаняване на хората, обезпечаване на кревати. На това, че се осигуриха задоволително медикаменти. Аз не разреших износа на част от тях и се запазихме. На това, че бяха основани извънболнични структури, които поеха част от хората. Смъртността следва с към 10-15 дни кривата на заразяване, което значи, че ще се смъкне ”, изясни здравният министър по Нова телевизия. 

Относно положението на, Кацаров разкри, че е в болничен от два месеца, само че в здравното министерство „ са се справили и без него ”. Двамата не били в спор, добави здравният министър. И акцентира, че от Министерство на здравеопазването са се справили по този начин добре, с помощта на професионалните препоръки на

За, доктор Кацаров изясни, че е разговарял с шефа на болничното заведение и той му е предал, че в стаята са пушени цигари и хората са починали поради задушаване. Министърът акцентира, че Коронавирус отделенията не се заключват, там имало единствено режим на влизане, с цел да не се популяризира болестта.

По въпроса за рокадите в здравното министерство – освобождението на зам.-министър Димитър Петров, Кацаров изясни, че решението за това е било на министър-председателя. Той е безапелационен, че Стефан Янев не му дължи пояснение за това.
Лекар: Смъртността в България остава висока
Смъртността в България остава висока, макар че броят на новите случаи на ковид е намалял. Това регистрира общопрактикуващият доктор...

„ Нямам проблем с водената от Министерството политика. Аз съм признателен на целия си екип, в това число и на него. Нашият мандат свършва. Аз съм там още две-три седмици ”, добави здравният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР