Преборяването на гласовете се очаква да приключи преди полунощ, но

...
Преборяването на гласовете се очаква да приключи преди полунощ, но
Коментари Харесай

Консерваторите с тежко поражение на местните избори в Англия

Преборяването на гласовете се чака да завърши преди среднощ, само че по всяка възможност ще се потвърдят предварителните прогнози, че ръководещите тори ще изгубят към 1 000 места.

Общо местата за разпределение са 8 000 в 230 общини.

В Лондон, Шотландия и Уелс локални избори не бяха извършени, а в Северна Ирландия бяха отсрочени за 18 май, поради коронацията на следващия ден на крал Чарлз Трети.

Картината досега демонстрира, че консерваторите губят позиции в основни общини, в това число техни дългогодишни твърдини. Някои депутати от Консевративната партия към този момент показаха угриженост, че ще изгубят идващите общи избори, които би трябвало да се проведат следващата година.

Дейвид Дейвис, някогашният министър за Брекзит, даже съответно уточни с пръст Борис Джонсън и Лиз Тръс, поради тежкото задължение, което те са оставили със свадите и некомпетентното си ръководство.

 

Той апропо сподели единствено положителни думи за настоящия министър председател Риши Сунак, който, съгласно него, не е имал доста огромен късмет бързо да промени нещата за шестте месеца, откогато е на власт.

Лейбъристите са удовлетворени от представянето си и се надяват тези резултати да се повторят и на общите избори, което ще им подсигурява ръководството на страната.

Точно това съобщи и техният водач Киър Стармър.

Либералдемократите още веднъж се показват мощно и имат огромна заслуга консерваторите да губят в техни твърдини.

Зелената партия също се показва доста мощно.

Големият експерт по избори професор Джон Къртис съобщи, че въз основата на днешните резултати може да се заключи, че в случай че общите избори бяха през днешния ден, лейбъристите щяха да съберат 35% от гласовете против 26% за консерваторите.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР