Преболедувалите COVID-19 няма да се разболеят от нов вариант на

...
Преболедувалите COVID-19 няма да се разболеят от нов вариант на
Коментари Харесай

Мангъров с добри новини за преболедувалите COVID-19, за ваксинираните - не толкова добри

Преболедувалите COVID-19 няма да се разболеят от нов вид на инфекцията. Това сподели в изявление за " Фокус " инфекционистът доцент Атанас Мангъров.

Той изясни, че новият " Мю " е вид на COVID-19, а не нов вариант.

От нов вид на инфекцията могат да се разболеят единствено тези, които са имунизирани. Това, което би трябвало добре да се разбере – това са нови разновидности, това не са нови варианти и всеки, който е карал някой от разновидностите на COVID-19 – той няма да се разболее от нов вид. От нов вид могат да се разболеят единствено тези, които са имунизирани, при които новите разновидности са в положение да преодолеят отбраната, която е основана от имунизацията и в действителност всички, които са имунизирани рано или късно ще се разболеят от някой от разновидностите. Когато това се случи, те към този момент няма да се разболяват от другите нови разновидности. Ако се появи нов вариант – COVID-20 или 21, вероятно тогава можем да приказваме, че тези, които са преболедували, ще могат да се заразяват, обясни доцент Мангъров.

,,Ваксинираните не престават да се заразяват и да заразяват други хора и от епидемиологична позиция имунизираният не се отличава от неимунизирания - и единият, и другият може да се болести и да болести други хора``, добави доцент Атанас Мангъров.

Той е срещу въвеждането на сходни противоепидемични ограничения, които са в действие в страната ни от през днешния ден. Според доцент Атанас Мангъров инфекцията ще отшуми тогава, когато премине през цялото население.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР