Преболедувалите COVID-19 имат антитела в продължение на поне една година,

...
Преболедувалите COVID-19 имат антитела в продължение на поне една година,
Коментари Харесай

Испанско проучване: Изкаралите по-леко коронавирус са по-защитени от повторно боледуване

Преболедувалите COVID-19 имат антитела в продължение на най-малко една година, демонстрира на Международния институт за научни проучвания Ирси Кайша (IrsiCaixa), представено от в. " Труд ". В него са взели участие 332 души, които са боледували от ковид и са били следени в продължение на 15 месеца.

Резултатите от проучването обаче демонстрират, че хора, прекарали по-леко КОВИД-19 т.е. такива, които не са приети в болница (с леки признаци или даже без симптоми), в по-голяма степен съумяват да спрат повторна зараза. За сметка на това прекаралите тежко заболяването създават повече антитела, само че способността им да блокират нови разновидности на ковид по-късно е по-ниска по отношение на боледувалите по-леко.
 Защо някои се заразяват с ковид след имунизиране? Защо някои се заразяват с ковид след имунизиране?
Нужно е време за създаване на имунитет и ефикасен имунен отговор. Защитният отговор стартира да се демонстрира след към 2 седмици от прочие..

В процеса на проучването станало ясно още, че в случай че не се имунизират, няколко месеца откакто са боледували от COVID-19, 50% от пациентите са податливи на повторна зараза с Бета разновидността на ковид (южноафриканския вид, който е считан за най-резистентен на съществуващите антитела) и 30% от тях могат да изкарат още веднъж истинския вид от Ухан.

В разбор на данните за изцяло имунизирани, които все пак са се разболели от ковид, берлинският институт " Роберт Кох " показва, че разновидностите на вируса наподобява понижават успеваемостта на имунизациите. Освен това тя понижава и с времето - броят на антителата спада. При хората с по-слаба имунна система рискът да се заразят след имунизация е по-висок.

Учените предизвестяват и че имунизираните придвижват вируса, както е при тези без имунизация, само че евентуално за по-кратък интервал от време.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР