Пребитата до смърт с бастун от собствения си мъж 81-годишна

...
Пребитата до смърт с бастун от собствения си мъж 81-годишна
Коментари Харесай

УБИ Я ОТ БОЙ: Полицаи стреснати от жестокостта на съпруга счупил бастуна си в баба Райна

Пребитата до гибел с бастун от личния си мъж 81-годишна баба Райна бе заровена в локалното гробище на село Чупрене. За да я изпратят в последният й земен път, пристигнаха десетки нейни другари. Те споделиха, че я помнят като кротка и тиха жена, подготвена да помогне на всеки, оповестява Телеграф.

Жестокото ликвидиране на баба Райна потресе всички поданици на селото, които от дълго време не помнят да се е случило нещо сходно в спокойното им обитаемо място, в последните 30-ина години.

Безжизненото тяло на старата жена бе намерено във вторник в дома й, където са живеели със брачна половинка й – 85-годишния дядо Ангел Цекин. Още по-потресени са хората в селото от обстоятелството, че дамата е била пребита до гибел. В ареста първо за 24 часа, а след това за 72 часа е арестуван в съмнение, че е направил бруталното ликвидиране брачният партньор й, потвърдиха от Окръжна прокуратура – Видин. Говорителят й Владислав Влашев посочи, че в четвъртък е внесъл в съда искане за непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на Ангел Цекин. Очаква се в петък съдът да насрочи делото за установяване на мярката, сподели още прокурорът.

Зверството станало към 10 часа във вторник. Пристигналите на адреса полицейски чиновници разкрили в стая на къщата безжизненото тяло на 81-годишната господарка. Полицаите и оперативната група, както и поемните лица направили оглед и присъствалите на местопроизшествието споделят, че рядко са се натъквали на такава свирепост. По натрупа имало забележими следи от принуждение. Баба Райна е била удряна с ръце и крайници, а на двора до къщата те разкрили и счупения бастун на брачна половинка й. Според осведомени с следствието Райна Цекина е издъхнала в страхотни страдания, удостоверяват го и хора, участвали по време на огледа. Криминалисти почнали неотложно следствие по случая и в хода му часове по-късно задържат възрастния брачен партньор на жертвата – Ангел. Той е арестуван в ареста в началото за 24 часа, след което мярката е удължена на 72 ч.

Райна и Ангел Цекини са познати в селото. Дълги години те са работил като счетоводители в разнообразни общински звена в Чупрене и като такива са се пенсионирали. Съселяните им си спомнят още, че преди десети ноември Ангел е бил и партиен функционер, само че трудовия си път приключва като счетоводител в „ Социални грижи “ в общината. Живеели в мир и сговор в родната си къща на улица „ Втора “ в Чупрене, само че в последните години животът им се преобърнал внезапно. Разболял се от рак единственият им наследник Васил, който бил боен. Разведен бил от дълго време, има един наследник, който живее в столицата, където има свое семейство и деца. Но рядко идвали да видят татко си и възрастните му родители в Чупрене.

Роден 1962 година, Васил бил пенсиониран боен, споделят съселяни, само че заболяването била тежка и грижите за него огромни. През януари т.г. умрял и гибелта му унищожила възрастните му родители, споделят хората. Най-вероятно и тогава почнали тежки разправии сред родителите му.
Дядото почнал да протяга ръка към алкохола, ставал избухлив, раздразним и нападателен, почнал да протяга ръка на брачната половинка си и да я бие. Често съселяните виждали баба Райна със синини по лицето и ръцете, само че тя твърдяла, че е паднала и се е блъснала. А тя не смеела да показа, че дядото я пребивал.

Баба Райна била добра, кротка и тиха жена. Никога не се оплаквала, била подготвена да се притече на помощ. Всички я познават като добър счетоводител, почтена жена, която постоянно говорела безшумно на хората и с почитание. Не могат да кажат същото хората за брачна половинка й – 85-годишния Ангел. Той постоянно е бил опак човек, подготвен да се скара на всеки. Дядо Ангел елементарно се палел и бил нападателен, раздразним и постоянно викал и се карал. Или, както турлаците споделят – бил неугоден човек. Балканджия – наедрял на растеж, ербап човек, който нито се води, нито се кара.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР