Празнувайки своята 35-та годишнина през 2022 г., серията ролеви игри

...
Празнувайки своята 35-та годишнина през 2022 г., серията ролеви игри
Коментари Харесай

Общите продажби на всички Final Fantasy достигнаха нивото на един GTA V

Празнувайки своята 35-та годишнина през 2022 година, серията ролеви игри Final Fantasy на компанията Square Enix доближи нов връх на продажбите малко след стартирането на Final Fantasy XVI.

Както отбелязва Noisy Pixel, в прессъобщение (достъпно единствено на японски) по отношение на съдействието на Square Enix с театъра Такарадзука гласи, че от игрите Final Fantasy са продадени общо над 180 милиона копия.

Трябва да се означи, че за първи път този индикатор беше упоменат в известието на Square Enix на 23 юни при новите назначения в борда на шефовете, само че беше подминат от геймърите и до момента е отразен единствено в Wikipedia.

В това отношение неотдавнашният триумф на Final Fantasy XVI (3 милиона копия за шест дни след пускането) евентуално не е взет поради при изчисляването на общите продажби на игрите от поредицата: новата част от франчайза беше пусната единствено на PS5 на 22 юни.

Връщайки се към достижението за последната година, Final Fantasy сподели незабравим растеж на продажбите през последната година, с общо 173 милиона копия през март 2022 година Така за по-малко от година и половина от Square Enix са продали към 7 милиона копия от поредицата.

Както беше маркирано във форума на ResetEra, 180 млн. продадени копия наскоро доближи и Grand Theft Auto, само че не цялата серия, какъвто е казусът с Final Fantasy, а единствено Grand Theft Auto V, публикуван през 2013 година

Final Fantasy XVI към този момент е разполагаем единствено на PS5, само че в бъдеще би трябвало да се появи и на други платформи — по компютърната версията публично се работи. Не би трябвало да разчитате на издание през идващите шест месеца: планът се нуждае от оптимизация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР