Празнично шествие по централната улица на града на 80-метров трибагреник,

...
Празнично шествие по централната улица на града на 80-метров трибагреник,
Коментари Харесай

Русе отбеляза тържествено 3-ти март. Шествие с 80-метров трибагреник премина през града

Празнично шествие по централната улица на града на 80-метров трикольор, носен от възпитаници от всички русенски учебни заведения, означи началото на честването на Националния празник на Република България – 3-ти март. Съпровождани от музикантите от Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, участниците в шествието доближиха до площад „ Свобода “, където дребната Ема Велчева от Детска вокална група „ Слънце “ при Общинския детски център за просвета и изкуство извърши националния химн.

„ Докато я има България, ще пребъде и нейната благодарност към човешката всеотдайност за избавлението ни от робските окови. Руски, украински, румънски, сръбски, финландски храбри мъже, знайни и незнайни, паралелно, са оставили домовете си и са се сражавали за свободна България, дружно с безумно смелите български опълченци. На бойното поле, пред лицето на саможертвата и гибелта, в мозъка и сърцето на всеки един, значими са идеите, задачите, не нациите, не страните “, сподели кметът Пенчо Милков.

На събитието участваха още ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, регионалният шеф Анатоли Станев, представители на Община Гюргево и ръководителят на Окръжен съвет-Гюргево Думитру Беану, народни представители от Русе, публични посетители и жители.
Отбелязването на празника продължи с тържествена гала по приемане на почетния часовой и поднасяне на венци и цветя. Свещеници от русенската епархия произнесоха заупокойна молитва и признателен молебен за падналите за Освобождението на родината. Празнично слово произнесе и регионалният шеф Анатоли Станев, а Бориса Кунева от ДВГ „ Слънце “ с живописен началник доктор Наталия Константинова извърши „ Молитва за България “.

Програмата продължи с хоротека, проведена от Фолклорен танцов клуб „ Родолюбец “, в която се включиха стотици фенове на националните танци.
От 18 часа в Голямата зала на Доходното здание ще се състои концертът „ От епохи за векове” на децата от Общински детски център за просвета и изкуство и Общински юношески дом–Русе.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР