Празничният Ден на Варна – 15 август започна със Света

...
Празничният Ден на Варна – 15 август започна със Света
Коментари Харесай

Министър Димитров се включи в празника на Варна

Празничният Ден на Варна – 15 август стартира със Света литургия по случай свето Успение Богородично в едноименния катедрален храм и с издигане на флага на морската ни столица на площад „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Служебният министър доктор Илин Димитров се включи в тържествата по случай празника на града, които са през целия ден. В богатата стратегия има многочислени събития и прояви, съсредоточени в региона на Морската градина, а кулминационната точка е церемонията по награждаване на почетни жители, празнични концерти и празничната заря на финала на деня.

От Варна министър Димитров разяснява настоящи тематики. Той акцентира, че би трябвало да бъде обновена Националната тактика за развиване на туризма до 2030 година По думите му повода е, че документът е юридически преди години и не регистрира нито новите цифрови благоприятни условия, нито работата в изискванията на пандемията от COVID-19. Според него промени в тактиката обаче могат да бъдат препоръчани и осъществени от държавно управление с по-дълъг небосвод.

Той разяснява и настоящи въпроси, по които следва непосредствена работа. През идната седмица стартира активността си работната група, която би трябвало да обмисли плана за основаване на единна браншова организация в туризма. Докладът с предложенията ѝ би трябвало да е подготвен до месец, с цел да стартира създаването на закон за основаването на единната организация, който да бъде импортиран в бъдещото 48-о Народно заседание.

Държавата стартира дейна рекламна акция, с цел да бъде повишен броят на туристите през септември, сподели още министър Димитров. Целта е да бъдат привлечени повече българи и жители от прилежащите страни. Основното обръщение на акцията ще бъде, че месец септември е превъзходен за море, а в края на дейния сезон офертите за почивки по Черноморието всекидневно са и доста атрактивни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР