Празничната коледна вечеря е завършила с тежко хранително натравяне за

...
Празничната коледна вечеря е завършила с тежко хранително натравяне за
Коментари Харесай

Марихуана в коледната патица тръшна цяло семейство

Празничната коледна вечеря е приключила с тежко хранително натравяне за едно чешко семейство от град Вратимов.

Най-вероятно нито един член на фамилията не е очаквал, че фамилната вечеря ще изпрати всички в болница за идващите няколко дни, написа на своя уебсайт телевизия RT, базирайки се на чешките медии.

Причината за непредвидения случай била открита по-късно, когато екипът на незабавна помощ претърсил дома, с цел да разбере от какво се е отровило фамилията. Оказало се, че виновността се крие в подправките, които най-възрастният член на семейството по неточност поставила в празничната патица.



Вместо да подправи блюдото с майорана, старата стопанка го посипала с персоналните си ресурси от марихуана.

От седемте души, които седели на празничната софра, само бабата нямала признаци на гадене, замаяност, повръщане и главоболие, от които се оплаквали останалите членове от семейството.

Четиримата възрастни — сред 37 и 71 години, и двете деца — на 6 и 3 години, били отведени с кола за спешна помощ в болница, където им сложили диагноза отравяне с въглероден окис.

Когато екипът на незабавна помощ претърсил къщата, само че не разкрил повода за отравянето, съмненията им паднали върху празничната храна, приготвена от бабата.

Оказало се, че несъзнателно дамата е натровила всички с марихуаната, предписана й от лекарите. В последна сметка, точно поради постоянната приложимост на наркотичното растение, старата жена била единствената "оцеляла " след вечерята.

Полицията води следствие, само че съгласно локалните медии против дамата няма да бъдат повдигнати обвинявания за владеене на опиати, защото тя я употребила за медицински цели.

В Чешката република притежаването на дребни количества марихуана не е закононарушение, откакто през 2013 година управляващите в страната я легализираха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР