Празни рафтове в магазините, пусти улици, затворени училища, църкви и

...
Празни рафтове в магазините, пусти улици, затворени училища, църкви и
Коментари Харесай

След паниката от коронавирус в Италия - първи признаци на спокойствие

Празни лавици в магазините, пусти улици, затворени учебни заведения, църкви и театри. Паниката, сковала Северна Италия поради ковид, към този момент стартира да понижава.
След суматохата - първи признаци на мира. Въпреки че броят на засегнатите в сърцето на болестта в Европа продължава да пораства, здравият разсъдък наподобява се завръща. "Август месец нормално е тъкмо по този начин - няма никого, тъй като всички се изнасят от града. В момента всички са в града, само че не са по улиците. Всеки си е у дома ", сподели българката в Милано Пламена Борисова. Тя е артдиректор в информационна организация. Живее в Милано от 10 години.
"Твърде доста дори се приказва по тази тематики, такова възприятие имам и се насажда една такава нервност ", сподели още Отец Стефан - духовник в храм "Амвросий " - Милано.
Отец Стефан от 5 години всяка неделя прави свещенодействие в "Св. Амвросий " - българската черква, ситуирана в центъра на Милано. Голяма част от популацията на Северна Италия осъзнава, че коронавирусът е отворил вратата на всеобщата неуравновесеност, само че даже без да желаят, изясняват сънародниците ни, доста хора към този момент са въвлечени в нея.
"Хората започнаха да се запасяват за нещо, без да знаем тъкмо защо се запасяваме. На мен примерно, не ми се вярваше, до момента в който не го видях със личните си очи, че безусловно цели лавици в магазините бяха празни. Стоки от първа нужда или артикули, които могат да се съхраняват като консерви, брашно, паста ", съобщи Пламена.
От на следващия ден Пламена се връща на работа. Училищата се очква да отворят, а Отец Стефан се надява идната неделя в храма му да има работа. "Моето персонално чувство е, че нещата се поуспокояват. Може би, тъй като и в медиите откразяването стартира да е малко по-трезво. В първите дни, ние действително знаехме кои са жертвите, по какъв начин се споделят, какво се е случило, знаехме всяко нещо, всеки един подробност, добави Пламена.
Затова в обстановки като тази и в дни за амнистия като днешния, послението на Отец Стефан е просто: "Пожелавам на всеки да потърси в себе си сили и да изиска амнистия от този, който е наранил и да даде амнистия на този, който потърси от него ", съобщи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР