Празна и все още неизползваема е сградата на Православното неделно

...
Празна и все още неизползваема е сградата на Православното неделно
Коментари Харесай

Кога ще заработи неделното училище в Бургас?

Празна и към момента неизползваема е постройката на Православното неделно учебно заведение към църквата „ Св.Иван Рилски “ в Бургас. Въпреки, че е изцяло приключена, децата и възрастните, които ще се учат на православие, към момента нямат достъп до нея. Actualno.com запита отец Николай по кое време най-накрая това духовно средище ще отвори порти:
“Ако пуснат тока и получим акт 16, това ще стане. Всичко друго е готово. Сега децата организират своите занимания в храма, не са в новата постройка, тъй като до момента в който всичко не е уредено за тях може да бъде рисково . Ако стане някаква акцидент, аз ще нося отговорност. Само от „ Енергоснабдяване “ Бургас зависи да пуснат тока. Всичко е платено, само че в този момент има една заповед на кмета на града, през лятото да не се разкопава поради летния сезон и това е най-вероятната причина да не е пуснат тока. От два месеца ми дават обещание. Надявам се до месец октомври всичко да се оправи и да стартираме новата образователна година в постройката на новото учебно заведение “.
Първата копка за неделното учебно заведение е направена на през месец октомври 2017 година. Сградата се намира тъкмо до храма в имота на Църковното настоятелство. Православни занимания в църквата има от 2012 година. В тях се включват деца и възрастни хора. Те се организират на балкона на храма, където пеят хористите по време на богослужене. Там обаче, изискванията не са подобаващи за преподавателска активност и това основава неудобства при образованието.
„ Това е една огромна вяра, небесна наслада, нов ярък лъч за младото потомство, което има потребност от духовна култура. Бургас дава образец на цялата епархия, тъй като тук живее благочестиво население “, сподели Сливенският митрополит Йоаникий, който постави първия камък в основите на неделното учебно заведение.
Новата постройката разполага със студия, в които ще се изнасят лекции, ще бъдат употребявани за лекарски и зъболекарски кабинети за безвъзмездни прегледи на нуждаещи се, със стая за учителите и други пространства. Изграждането на Православното неделно учебно заведение към църквата „ Св.Иван Рилски “ е напълно от дарения .
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР