Правозащитникът адвокат Михаил Екимджиев записа специално видеообръщение в подкрепа на

...
Правозащитникът адвокат Михаил Екимджиев записа специално видеообръщение в подкрепа на
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев застава зад Мая Манолова против диктатурата на Пеевски и Борисов

Правозащитникът юрист Михаил Екимджиев записа особено видеообръщение в поддръжка на самостоятелния претендент за кмет на София Мая Манолова. Според него всички демократично мислещи хора би трябвало да я поддържат поради заплахата у нас да бъде открита еднолична властническа тирания.
Единственият метод да се оправим с това е да се обединим, макар разликите посред ни и застанем зад кандидатурата на Мая Манолова, от която може да стартира смяната в София, споделя адв. Екимджиев.

Ето и цялото изявление на известния правист:

" Аз съм юрист Михаил Екимджиев. Свободата и демокрацията са моя идея и ентусиазъм. Затова постоянно непроменяемо съм поддържал синята концепция и съм дал своя вот за демократичната десница. Сега обаче обстановката е друга. Застрашени сме от партия, която твърди, че е дясна, а в това време се утвърждава като еднолична и властническа.

След назначението на Иван Гешев за основен прокурор Бойко Борисов и Пеевски ще овладеят дефинитивно правосъдната система. Затова ние като същински демократи би трябвало да реагираме, без значение от разликите сред нас. Единственият метод да спасим демокрацията, да спасим републиката, да спасим нашите права и свободи от опасността от тирания е да се противопоставим на това, което се случва и което има заплаха да се случи и в София.

Налице е действителна заплаха от определяне на цялостна властническа власт на политическа партия ГЕРБ във всички сфери на публичния живот. Единственият метод да се оправим с това е да се обединим, макар разликите посред ни и застанем зад кандидатурата на Мая Манолова, от която може да стартира смяната в София.

По сходен метод свободните жители в Унгария, в Русия, в Истанбул единствено преди няколко месеца съумяха да се опълчват на доста по-силни диктатори от нашите. Там, провеждайки мъдро гласоподаване, всички се сплотиха против диктаторските партии на Орбан, на Путин и на Ердоган. И съумяха. Нека и ние покажем, че можем да бъдем умни и далновидни.

Не е значимо да харесваме Мая Манолова. Аз също не я харесвах като партиен функционер, само че като омбудсман тя направи чудеса. Вярвам, че и като кмет на София ще продължи да работи по същия метод в името на хората. Затова дано не губим четири години, дано не хабим четири години от нашия живот, от бъдещето на децата ни като ги подарим на ГЕРБ. Нека да гласуваме в неделя за Мая Манолова. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР