Правото на австрийците да използват пари в брой трябва да

...
Правото на австрийците да използват пари в брой трябва да
Коментари Харесай

Австрийският канцлер поиска правото на пари в брой да е записано в конституцията

Правото на австрийците да употребяват пари в брой би трябвало да бъде записано в конституцията на страната. Това съобщи австрийският канцлер Карл Нехамер.

„ Само в Австрия 47 милиарда евро се теглят от банкомати всяка година и приблизително всеки австриец носи 102 евро в брой. Парите в брой играят значима роля в нашето ежедневие. Ето за какво, като канцлер на републиката, имам намерение да подсигурявам че парите в брой са конституционно платежно средство “, написа политикът в обществената мрежа X.

Предложението е в сходство с настояванията, направени по-рано от дясната Австрийска партия на свободата (APS), която е в съпротива. Според социологически изследвания от последните седмици 26-32% от австрийците са подготвени да гласоподават за партията на свободата на парламентарните избори идната есен. Председателят на APS Хърбърт Кикъл упрекна канцлера в „ кражба на хрумвания “, отбелязвайки, че правото на пари в брой от дълго време е време да бъде записано в конституцията. Промените в конституцията се одобряват от Народното събрание с болшинство от две трети. Заедно APS и ръководещата Австрийска национална партия, която включва Нехамер, имат 101 от 183 места в долната камара на органа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР