Право хоро на улицата пред училището сложи край на тържествената

...
Право хоро на улицата пред училището сложи край на тържествената
Коментари Харесай

СУ „Любен Каравелов” в Несебър изпрати своите абитуриенти

Право хоро на улицата пред учебното заведение постави завършек на тържествената гала

С прочувствено празненство СУ „ Любен Каравелов “ в Несебър изпрати своите зрелостници от Випуск 2023. За финален път чуха учебния звънец близо 50 зрелостници от три паралелки с класни ръководители Златина Бахова, Ирена Божилова и доктор Недялка Попова. Тържеството на напускащите учебното заведение младежи бе изпълнено с благодарност и признателност към учителите за всеотдайния им труд, за обичта, за споделените наслади и паники по пътя на познанието и порастването.

Обръщение към зрелостниците произнесе кметът на Община Несебър Николай Димитров, който им пожела да осъществен фантазиите си, да бъдат смели пред провокациите на живота, да надграждат постигнатото и да  доближават задачите си.

В слово към завършващите шефът на СУ „ Любен Каравелов “ Ирина Велкова пожела на зрелостниците „ всеки да откри своето предопределение в живота, да откри себе си “, пожела им триумфи и преодоляване на нови хоризонти в познанието,  като в никакъв случай не забравят  от кое място са тръгнали.

„ Горди сме, скъпи учители, че бяхме част от живота на това учебно заведение! Вие създадохте от нас персони! Научихте ни на най-ценното – да следваме фантазиите си, да се борим за тях, да сме почтени, упорити и всеотдайни…, тъй като имаме ли фантазии и цел, ще намерим пътя! Благодарим Ви от сърце… “, бяха част от думите на завършващите. Абитуриентите показаха признателност към своите родители и другари за поддръжката през годините.

Празничната стратегия, фокусираща вниманието върху „ най-щастливия, най-чакания, най-желания, само че и най-тъжен ден - деня сред детството и зрелостта “, бе изпъстрена с песни, танци,  упътвания. Учениците описаха в смешки и рими учебния живот, като по едно и също време усмихнаха и умилиха своите преподаватели. 

Финал на тържественото изпращане постави право българско хоро, което се изви на улицата пред СУ „ Любен Каравелов “.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР