Правната комисия в парламента обсъжда на първо четене законопроекта на

...
Правната комисия в парламента обсъжда на първо четене законопроекта на
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат засилване на охраната в бежанските центрове

Правната комисия в Народното събрание разисква на първо четене законопроекта на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи за промени в Закона за администрацията. Става въпрос за един от текстовете, които плануват назначението на още близо 1300 гранични служители на реда, както и спомагателни 270 чиновници за защита на бежанските центрове.

Предложените от ГЕРБ и Движение за права и свободи промени са във връзка три случая с присъединяване на чужденци в София от предходната седмица. Междувременно Министерство на вътрешните работи ускори полицейското наличие в регионите със скупчване на мигранти в града, а жители и представители на националистически организации организираха два митинга - в неделя и във вторник вечерта.

Последният, в който участваха поданици на столичния кв. " Овча купел ", се разгласи за по-засилени ограничения за сигурност към Центъра за настаняване на бежанци в квартала. Хората настояха за въвеждане на вечерен час и пропускателен режим за мигрантите, както и за създаване на цялостна система за видеонаблюдение в региона.

Във вторник ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева съобщи в ефира на Дарик, че случаите с търсещи протекция бежанци и тези с присъединяване на чужденци, би трябвало да се разграничават. По данни на организацията, случаите на сбивания на територията на центровете са единични и не излизат отвън територията им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР