Правната комисия в Народното събрание ще обсъди окончателно промените в

...
Правната комисия в Народното събрание ще обсъди окончателно промените в
Коментари Харесай

Обсъждат отмяната на машинното гласуване в НС

Правната комисия в Народното събрание ще разиска дефинитивно измененията в Изборния кодекс, с които се предлага анулацията на машинното гласоподаване за локалните избори.

Изборните промени са инициирани от ГЕРБ, подкрепени от „ Обединени патриоти “ и „ Воля “, и плануват унищожаване на машинното гласоподаване за локални и парламентарни избори и потреблението му при президентски и европейски избори. Председателят на Правната комисия и народен представител от ГЕРБ Анна Александрова стимулира предложенията с констатациите в отчета на Централната изборна комисия:

„ Ако на локалните избори останат по този начин заложени в законодателството 6 хиляди машини за гласоподаване, рискуваме да провалим локалните избори “.

Слабият интерес към машинното гласоподаване, само че в пъти оскъпеният глас, са други причини в посока анулация на машинния избор наесен. Правната комисия ще разиска и импортираните от левицата, Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи оферти сред двете четения на законопроекта. Пряк избор на кмет в обитаеми места с над 200 поданици оферират депутати от Вътрешна македонска революционна организация и самостоятелният Спас Панчев. Подобно предложение са внесли и социалистите, като прагът, който те оферират е над 150 поданици. От Движение за права и свободи упорстват за поетапно въвеждане на машинното гласоподаване и машинно броене на бюлетините.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР