Правната комисия прие промени в парламентарния правилник, които предвиждат по

...
Правната комисия прие промени в парламентарния правилник, които предвиждат по
Коментари Харесай

Правната комисия реши: без заседания на парламента и комисиите по време на кампанията

Правната комисия одобри промени в парламентарния устав, които плануват по време на акция да не се организират постоянни пленарни съвещания и съвещания на комисиите. Комисията прегледа четири плана на решения по отношение на промените в парламентарния устав.

По предложение на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ бе призната публицистична корекция, с която, съвещания на Народното събрание да не се организират за времето от откриването на предизборната акция до свикването на новоизбраното Народно заседание. 

Редакционната корекция показа Стою Стоев. Тя бе гласувана с 13 гласа „ за “, петима – „ срещу “ и един " въздържал се ". Приетият текст планува: " За времето от откриването на предизборната акция за избори на народни представители за Народно заседание до свикването на новоизбраното Народно заседание не се организират постоянни пленарни съвещания и съвещания на комисиите. В този случай периодите по този устав стопират да текат, като се изключи периодите за писмени отговори “. 

Депутатите от правната комисия отхвърлиха предложение на „ Българска социалистическа партия за България “. То бе обосновано от народния представител Мая Димитрова. Тя уточни, че главното пълномощие на Народното събрание, а точно неговата контролна функционалност, се лимитира с приемането на въпросните текстове. Тя предложи изключение за парламентарния надзор, който да продължи да се организира по време на акция. Предложението бе отхвърлено с три гласа „ за “, нула – „ срещу “ и 16 „ въздържали се “, написа Българска телеграфна агенция.

Депутатите гласоподаваха единомислещо с 19 гласа „ за “ промените в правилника, свързани с възнагражденията на депутатите и предлагането категорично предвиждащо да няма двойни заплати. Петър Петров разяснява, че въпросното предложение е направено за отбягване на подозрение по отношение на медийни изявления и изявления. С признатите текстове се планува възнагражденията на народните представители да се начисляват от деня на полагане на клетвата от народните представители, до деня, предшестващ деня на полагането на клетва на народните представители, определени в идващото Народно заседание. Радомир Чолаков изясни, че редакцията е съгласувана с финансова дирекция на Народното събрание. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР