Правната комисия на Народното събрание прие на първо четене законопроекта

...
Правната комисия на Народното събрание прие на първо четене законопроекта
Коментари Харесай

Правната комисия прие на първо четене законопроекта, с който се създава механизъм за разследване на главния прокурор

Правната комисия на Народното събрание одобри на първо четене законопроекта на служебния кабинет за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, с който се основава механизъм за следствие на основния прокурор.

Дванадесет народни представители гласоподаваха в поддръжка на измененията, осем се въздържаха, а един гласоподава " срещу ". Проектът за промени преглежда и редица други въпроси като въвеждането на правосъден надзор върху отводите за формиране на досъдебно произвеждане от прокуратурата, успеваемостта на наказателното произвеждане и други.

По думите на министъра на правораздаването Крум Зарков законът би трябвало да се одобри от Народното събрание, тъй като моментът е назрял и обществото не желае да се занимава повече с този въпрос. Преди гласуването Зарков разяснява, че приемането на законопроекта от правната комисия ще бъде добра вест и ще покаже че националното посланичество има мощ и воля, а дано по-късно да се произнесе по него и Конституционният съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР