Правителството защитава имиграционната стратегия след трагедията в Канала – докато депутатите от торите критикуват „нефункционалното“ вътрешно министерство

...
Сега участниците в кампанията призовават правителството да създаде по-безопасни и
Коментари Харесай

Сега участниците в кампанията призовават правителството да създаде по-безопасни и законни маршрути до Обединеното кралство, докато депутати от целия политически спектър призовават за пресичане на престъпните групировки, които печелят от тези опасни пътувания.

Премиерът Риши Сунак направи „спирането на лодките“ един от петте си приоритета в правителството.

Попитан дали трагедията в Ламанша е била „проклето обвинение“ за неуспеха му да изпълни това обещание, уелският секретар Дейвид ТК Дейвис каза: „Не, не е. Правителството спира лодки.“

Г-н Дейвис каза финансиране за патрули на френската граница намали броя на преминаванията, докато споразумението за връщане с Албания доведе до 90% намаление на хората, идващи от южноевропейската страна.

Той призна, че е „наистина труден проблем за пълно реши", но каза, че политиката на депортиране в Руанда - в момента задържана от правни предизвикателства - ще действа като възпиращ фактор.

"Вярвам, че тези хора, които наистина бягат от войната и потисничеството, ще бъдат щастливи да бъдат настанени във всяка безопасна трета страна", каза той.

"Но това ще отнеме стимула на хората да скочат в разклатена лодка и да рискуват живота си, идвайки тук, понякога в ръцете на контрабандисти на хора, които правят цяло състояние от него. Трябва да спрем тези трагедии, а не да насърчаваме повече хора да идват."

Трагедията в Ламанша дойде в края на "седмицата на малките лодки" на Риши Сунак, която имаше за цел да даде нов живот на плана му за справяне с незаконните имиграция, но бързо се разгадаха на фона на откриването на бактерии във водоснабдяването на Bibby Stockholmbarge.

Това означаваше, че всички 39 мигранти, които се бяха качили на борда на кораба в Дорсет само дни по-рано, трябваше да бъдат отстранени - значително забавяне на план, който беше съпроводен със забавяне и противоречия от самото начало.

Търсещите убежище „не се оценяват“ като хора

Въпреки това министрите възнамеряват да продължат с плановете си да наемат повече шлепове, за да приютят и търсещите убежище като студентски зали и бивши офис блокове, съобщи The Telegraph.

Правителството твърди, че използването на основно настаняване ще действа като възпиращ фактор за пресичането на Ламанша, като същевременно намалява £6 милиона на ден, които харчи за хотели.

Но като допълнителен удар за Риши Сунак, тази седмица видяхме най-големия дневен брой хора, пресичащи Ламанша, със 755 мигранти, предприели пътуването в четвъртък.

Това донесе кумулативния общ брой от записите започна през 2018 г. до над 100 000.

Допълнителни пресичания тази седмица - включително пристигането на 509 души в събота - означават, че повече от 1600 души са пресекли Ламанша през последните три дни, което прави общия брой за годината досега до 16 679, според данни на Министерството на вътрешните работи.

Прочетете още:
Търсещите убежище на борда на Bibby Stockholm „повторно травматизирани“

Имиграционните планове „пълен провал“ '

Лейбъристите обвиниха правителството в "пълен провал по отношение на имиграцията".

Министърът на образованието в сянка Бриджит Филипсън каза, че министрите трябва да излязат с план за насочване към банди за контрабанда на хора и да свалят натрупване на убежища, а не „нелепи, абсурдни и все по-неработещи схеми“.

Тя каза пред Sky News: „Нуждаем се от сериозно правителство, което се фокусира върху това като реален проблем, пред който сме изправени като държава. Това, което получаваме все повече от консерваторите, са трикове и заглавия."

Призивите за действие идват и от Консервативната партия.

Писане в Sunday Express, тори от задната скамейка и бивш председател на партията Сър Джейк Бери каза: „Трябва да сложим край на гнусните контрабандисти на хора, които търгуват с човешко нещастие и чиито действия водят до загуба на живот.“

Междувременно старши консерватор от задната скамейка Дейвид Дейвис се присмя на „поразителната некомпетентност " на Министерството на вътрешните работи след сагата за Биби Стокхолм, което предполага, че "не е подходящо за целта".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР