Правителството взе решение за отпадане на част от проектите по

...
Правителството взе решение за отпадане на част от проектите по
Коментари Харесай

Губим част от парите по Плана за възстановяване

Правителството взе решение за отпадане на част от плановете по Плана за възобновяване и резистентност, разгласи на брифинг в Министерския съвет след съвещанието на кабинета министърът на финансите Асен Василев. Това е обвързвано с смяната на финансовата рамка на Плана, която стана още 2022 година, сподели още той, представен от Българска телеграфна агенция.

" 30% от средствата в Плана за възобновяване зависеха от това какъв брой добре са се възстановили стопанските системи и през 2022 година по формула, която е контрактувана още при основаването на Плана, 24 от 27 страни изгубиха средствата ", напомни той. 

Асен Василев изясни, че плановете, които са наранени, са планът за акумулатори, както и планове, които е трябвало да бъдат във фаза на осъществяване – готови или с пуснати поръчки, или с определени реализатори, само че през последната една година държавното управление не е съумяло да ги вкара в тази фаза.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР