Правителството в оставка се зае да подсигури средствата от плана

...
Правителството в оставка се зае да подсигури средствата от плана
Коментари Харесай

Упълномощяват Асен Василев да преговаря и подпише Плана за възстановяване

Правителството в оставка се зае да подсигури средствата от проекта за възобновяване на постоянното си съвещание в сряда. Асен Василев ще бъде акредитиран да подпише съглашение сред България и Европейски Съюз, с цел да можем да получим първите траншове от 13-те милиарда лева по проекта. Ще бъдат избрани и виновните органи и структури.

" Затова е значимо да имаме работещо държавно управление и парламент, тъй като тези 13 милиарда са единствено част от залога за България и за стабилността. Правителството работи за това българската стопанска система да получава средства и промени ", акцентира министър председателят в оставка Кирил Петков при започване на съвещанието.

Междувременно актуализацията на държавния бюджет се чака да бъде гласувана дефинитивно от Народното събрание.

До късно нощес депутатите от отрасловата комисия дебатираха по тематиката. Нямаше единогласие по въпроса дали и по какъв метод да бъде обезщетен бизнесът поради високите цени на тока.

Подобна помощ въпреки всичко може да да бъде гласувано в пленарната зала през днешния ден. Снощи бюджетната комисия утвърди субсидирането с 25 стотинки за литър гориво за зареждане на бензин, дизел и пропан бутан.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР