Правителството упълномощи заместник-министъра на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов да

...
Правителството упълномощи заместник-министъра на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов да
Коментари Харесай

Зам.-министър на транспорта е упълномощен да подпише споразумението за ГКПП Русе-Гюргево-ферибот


Правителството упълномощи заместник-министъра на превоза и известията Владимир Върбанов да организира договаряния и да подпише съглашение сред България и Румъния за откриването на българо-румънска граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе-Гюргево-ферибот ". Това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Припомняме, че на съвещанието на кабинета на 13 април. Предвижда се граничният пункт да обслужва пасажерите и моторните транспортни средства, транспортирани с кораби сред градовете Русе и Гюргево.
 Ферибот ще свързва Русе и Гюргево
Ферибот ще свързва Русе и Гюргево

Връзката ще проработи най-късно доникъде на лятото

Очаква се с новия пункт да се основат условия за възобновяване на работата на фериботната линия Русе - Гюргево. Така се цели също да бъдат позволени проблемите при трансграничните транспорти на пасажери и товари сред България и Румъния и да бъде облекчаен трафикът по границата със северната ни съседка.

Възобновяването активността на фериботната линия на 28 януари 2022 година в Русе по време на среща сред вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, министъра на превоза и известията Николай Събев и вицепремиера и министър на превоза и инфраструктурата на Румъния Сорин Гриндяну.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР